12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Мінсоцполітики: Сучасним українцям доведеться довше працювати в старості
Мінсоцполітики: Сучасним українцям доведеться довше працювати в старості

Мінсоцполітики: Сучасним українцям доведеться довше працювати в старості

Сучасному поколінню українців у старості доведеться довше працювати, залишатися активними й забезпечувати себе своєю працею протягом тривалішого періоду життя. Про це заявила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович на форумі «Демографічне майбутнє України: Стратегія стійкості та відновлення».

Політикиня презентувала проєкт зазначеної стратегії. Одним із актуальних питань цього документа постало старіння населення України поряд із падінням народжуваності в країні, що воює. За словами політикині, нині кількість працівників і пенсіонерів уже становить 1:1.

«Нам уже необхідно думати сьогодні про те, що таке громадське здоров’я, потрібно створювати максимально інклюзивне середовище, щоб зберігати нашу активність і так само дуже серйозно працювати над постійним розвитком наших людей упродовж життя. Тобто над культурою сталого розвитку», – наголосила Жолнович.

За її словами, для заміщення принаймні до 40% заробітку пенсією для людей похилого віку Україні потрібно ще приблизно 6 млн працівників.

При цьому міністр пояснила, що цього не вдасться забезпечити лише народженням нових громадян.

«У цьому контексті особливого значення набуває питання, як повернути людей із-за кордону. Ідеться не лише про наших мігрантів, які рятуються від війни, а також про українців у багатьох поколіннях, також ідеться про тих, які вирішили виїхати набагато раніше, також ідеться про активних іноземців, яким тісно в їхніх країнах і які готові будуть обрати нашу державу для свого розвитку та свого дому», – зазначила очільниця Мінсоцполітики.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны