12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Новий скандал, волонтера силою забрали до ТЦК: що кажуть свідки та військові
Новий скандал, волонтера силою забрали до ТЦК: що кажуть свідки та військові

Новий скандал, волонтера силою забрали до ТЦК: що кажуть свідки та військові

Уранці 26 квітня представники Яворівського Регіонального Тимчасового Центру Комплектування та Служби Порятунку зупинили автомобіль Громадської Організації "Порятунок тварин Харків", який евакуював тварин. Водія авто доправили у центр комплектування. Волонтерки, які свідчили цей інцидент, намагалися заступитися за водієм і зняли все на відео.

Про це було повідомлено на сторінці Громадської Організації "Порятунок тварин. Харків" у соціальній мережі Facebook. На цю ситуацію також відреагували у Львівському обласному ТЦК та СП.

За відомостями, приблизно о 4 ранку автомобіль волонтерів було зупинено. Представники заявили, що перевозять тварин і продемонстрували необхідні документи. Проте у водія, за словами волонтерів, було взято паспорт і його супроводили до районного центру комплектування. У Львівському обласному ТЦК та СП підтвердили інформацію про доправлення чоловіка у Яворівський Регіональний ТЦК.

Водночас, за інформацією ТЦК, дві волонтерки, які супроводжували військовозобов’язаного, систематично вступали в суперечку й провокували військовослужбовців на конфлікт. Таким чином, кажуть у центрі комплектування, жінки перешкоджали військовослужбовцям у виконанні їхніх службових обов’язків. В обласному ТЦК та СП заявили, що поведінку військовослужбовців засуджують. Наразі за цим фактом проводиться службова перевірка.

Представники громадської організації "Порятунок тварин Харків" зафільмували інцидент на відео. За їхніми словами, працівники поліції Львова зупинили автомобіль ГО "Порятунок тварин Харків", відібрали паспорт у водія і доставили його до Львівського Обласного Тимчасового Центру Комплектування.

Волонтери повідомили, що працівники ТЦК попросили інформацію про те, хто ці люди, що вони тут роблять, і також показали тварин, які перебували в машині. На відео зафіксована суперечка між представниками центру комплектування та жінками-волонтерами. Коли волонтерки заявили, що звернуться до поліції через порушення прав людини, працівники ТЦК відповіли нецензурною лайкою.

Крім того, волонтери стверджують, що працівники ТЦК були п'яні. Також, за інформацією організації, водій не пройшов військово-лікарську перевірку.

Останні новини України:

Також писала Politeka, прикордонники не хотіли випускати з України ветерана з ампутованими ногами.

Теги по теме
Скандал Львов Львовская область
Источник материала
Поделиться сюжетом