США придбали 81 бойовий літак радянських часів у союзника РФ, - Kyiv Post
США придбали 81 бойовий літак радянських часів у союзника РФ, - Kyiv Post

США придбали 81 бойовий літак радянських часів у союзника РФ, - Kyiv Post

США придбали у Казахстану 81 бойовий літак радянських часів. Про це повідомляє Kyiv Post.

Зазначається, що Казахстан, який оновлює свій авіапарк, продав на аукціоні 117 винищувачів і бомбардувальників радянських часів, у тому числі перехоплювачі МіГ-31, винищувачі-бомбардувальники МіГ-27, винищувачі МіГ-29 і бомбардувальники Су-24 1970-х і 1980-х років. Оголошена вартість продажу склала один мільярд казахстанських тенге, або 2,26 мільйона доларів.

"США закупили 81 застарілий бойовий літак. ... Мотив покупки США залишається нерозкритим, ... але йдеться про можливість їх потенційного використання в Україні, де подібні літаки знаходяться на озброєнні. Продаж здійснювався через офшори", - йдеться у матеріалі.

Аналітики припускають, що, зважаючи на те, що Україна продовжує покладатися на зброю радянської епохи, літак міг би служити джерелом запасних частин або бути стратегічно розгорнутим як приманка на аеродромах.

Віськова допомога Україні - останні новини

Приватна фірма Tanks-a-lot, що базується у Великій Британії, купила радянську артилерію Саддама Хусейна і відправила в Україну. За даними bneIntelliNews, 122-мм гаубиці "Гвоздика" і 152-мм гаубиці "Акація" тепер доставляють в Україну через Балтійське море.

Також УНІАН повідомляв, що Данія придбає зброю для ЗСУ в українських же заводів. Для початку країна готова витратити на це 200 мільйонів крон.

  • Неунікальна ракета з неприємним мінусом: експерт оцінив, чи так потрібні Україні Taurus
  • Українські військові вказали на головні "фішки" танків Leopard
  • Військові ЗСУ розкрили, чи дійсно Bradley ефективні на фронті
Теги по теме
США Самолет Казахстан
Источник материала
Поделиться сюжетом