12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українські військові вказали на головні "фішки" танків Leopard
Українські військові вказали на головні "фішки" танків Leopard

Українські військові вказали на головні "фішки" танків Leopard

Триває повномасштабна війна в Україні, і українські воїни вказали на головні "фішки" німецьких танків Leopard ("Леопард"). Головний сержант однієї з рот захисників України Ігор Ігнатенко, говорячи про роботу на цих танках, зауважує, що немає такої зброї, яка може змінити хід війни.

Про це він сказав в інтерв’ю Наталі Островській, відповідаючи на запитання щодо роботи на танках Leopard, і що вони начебто можуть змінити хід війни. "Немає такої зброї, яка може змінити хід війни. Бо закони фізики - це, мабуть, єдині закони, які працюють: на кожну дію є рівносильна протидія. Тобто на "Леопард" є протидія, на "Челенджери", на "Абрамси" - на все є протидія. Це просто добрий засіб ураження, як вогневий засіб, скажімо так. А якогось там надприродного ефекту воно не мало. Що там всі очікували, що зараз на поле вийдуть "Леопарди", "Бредлі", і все - до Криму за три дні дійдемо", - сказав Ігнатенко.

Він розповів про навчання в Німеччині для роботи на цих танках. За словами військового, навчання тривало п’ять тижнів: спершу була теорія, а потім - робота на танках, на полігоні. "Вони (німці, - УНІАН) і так скоротили набагато свої навчання, бо у них навчання йде мінімум рік - звичайного контрактника на танкіста. У нас це було за п’ять тижнів. Але нам це було забагато. Нам би й двох, напевно, вистачило: просто показати, як воно все вмикається, особливості і так далі; постріляли-постріляли і додому. Бо вже на третій тиждень дуже хотілося додому", - зазначив Ігнатенко.

Своєю чергою, механік-водій Сергій Зверєв, відповідаючи на запитання, у чому різниця між "Леопардом" та Т-64, на якому він працював, пояснив, що різниця у "ходових якостях". "Він швидший, він маневровіший, він міцніший, комфортніший, так би мовити", - сказав він.

Військовий додав, що складнощів з освоєнням "Леопарда" у нього майже не виникло. "На третій день ми вже сіли на симулятори, а на четвертий день ми вже їздили на навчальних танках. Нас як механів вчили 10 днів, курс навчання", - розповів Зверєв.

Ігнатенко також зауважив, що "Леопард" дуже "ремонтоздібний". "Порівнюючи з нашими Тшками. Наприклад, у тієї ж 64-ки чи у 72-ки заміна двигуна, коли все є... Це, в середньому, шість годин. У "Леопарді" - це 15-20 хвилин", - сказав він.

Крім того, Зверєв зазначив, що росіяни "розуміють, що "Леопард", з 5-6 кілометрів". "І далі вони вже не підходять. Це вже доведено практикою", - додав військовий.

Триває російсько-українська війна - новини, які варто знати зараз

Раніше в ISW зауважили, що якщо українські війська будуть добре забезпечені західним озброєнням, то зможуть не допустити суттєвого оперативного просування російських окупантів під час їхньої запланованої літньої наступальної операції.

Утім, армія країни-агресорки може створити суттєву загрозу, використавши окремі переваги й адаптацію. Зазначається, що під час попередніх широкомасштабних наступальних операцій Збройні сили України не дозволяли окупантам досягнути навіть тактичних успіхів. Аналітики вважають малоймовірним, що Росія проведе цього літа наступальну операцію, яка була б значно масштабнішою та інтенсивнішою, ніж попередні.

Західні ЗМІ писали, що українська сторона втратила на фронті кілька американських танків "Абрамс", і тому вирішила поки відвести їх з передової. Видання Telegraph вже дало "рецепт" порятунку танків "на передку".

Источник материала
Поделиться сюжетом