12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Військові ЗСУ розкрили, чи справді Bradley ефективні на фронті
Військові ЗСУ розкрили, чи справді Bradley ефективні на фронті

Військові ЗСУ розкрили, чи справді Bradley ефективні на фронті

Командир бойової машини "Курт" заявив, що росіяни, коли чують наближення броньованої машини М2 Bradley, просто розбігаються.

"Якось ми виїжджали на відбиття штурму, там було близько десяти чоловік. Почувши Bradley, вони почали розбігатись, але марно: на відстані 150-200 метрів ми відкрили по ним вогонь. Хтось втік, а хтось не встиг", – каже військовий "РБК-Україна".

За його словами, російську техніку не можна навіть порівнювати з цією броньованою машиною. У загарбників є на озброєнні БМП- З, але ця техніка старого радянського зразка на полі бою програє західній.

"Поїхати "насипати", щоб вони тікали з повними карманами уламків", – розповідає оператор-навідник "Румин".

Як зазначають військові, часто екіпаж допомагає медикам забирати поранених з поля бою. Але виїжджати на передову потрібно постійно, адже росіяни "лізуть" безупинно, попри те, що поле бою вже всіяне тілами окупантів.

"Взвод піхоти наступає, ми виїжджаємо, бо розуміємо, що там наші хлопці. І ми одразу 5 хвилин й там! "Насипали", відстрілялися, поїхали, зарядилися. Буває таке, що по 3-4 рази на день ми виїжджаємо відпрацювати свій сектор. За один виїзд можемо цілий взвод покласти", – каже співрозмовник.

Гармата Bradley стріляє двома видами набоїв - фугасними та бронебійними. Все переключається за допомогою тумблера і використовується в залежності від цілі. Крім того, на озброєнні у нього є кулемет з набоями, які самі детонують.

Броньована машина М2 дозволяє нашим захисникам працювати безпечно на передових позиціях. Виїжджаючи на позиції вони не бояться мінометних обстрілів спокійно відпрацьовують свої задачі. Навіть при прямому влучанні весь екіпаж може залишитись живими.

"Ми дуже задоволені технікою. І хочемо виїжджати і гнати їх аж за Кубань", – наголосив один з бійців.

Bradley на фронті

США поставили Україні 186 бронемашин Bradley в рамках пакету допомоги на початку 2023 року, і влітку вони широко використовувалися в рамках контрнаступу України.

Американські бойові машини піхоти Bradley зіграли важливу роль у визволенні села Роботине на Запоріжжі та загалом у літньому контрнаступі української армії.

CNN писав, що російські військові захопили б українські позиції на ключовій ділянці лінії фронту, якби в України не було поставлених США бронетранспортерів Bradley.

Источник материала
Поделиться сюжетом