98-річна жінка пройшла 10 кілометрів, щоб вийти з окупованої частини Очеретиного
98-річна жінка пройшла 10 кілометрів, щоб вийти з окупованої частини Очеретиного

98-річна жінка пройшла 10 кілометрів, щоб вийти з окупованої частини Очеретиного

Лідія Степанівна під обстрілами пройшла весь фронт, подолала близько 10 км, двічі падала - але будь-що прагнула дістатися вільної української території. Відважній жінці вийти із Очеретиного допомогли "Білі янголи", які спільно з військовими доставили її в пункт допомоги. Про це розповіли у Національній поліції.

Будинок, який жителька Очеретиного будувала власними руками, зруйнували росіяни, а її рідні зазнали поранень. Рятуючись від окупантів, жінка у свої 98 років здійснила неможливе. Лідія Степанівна йшла весь день, без їжі та води, декілька разів падала без сил і, як вона каже, "засинала". Трималася на двох палицях та "на характері". У розпал боїв пенсіонерка дивом залишилась живою та неушкодженою.

Надвечір втомлену жінку побачили на дорозі військові та передали групі поліції "Білий Янгол". Поліцейські відвезли її в шелтер для евакуйованих, де про неї піклуються. Наразі правоохоронці шукають родичів жінки. Після "марш-кидку" Лідія Степанівна почувається добре.

- Я ту війну пережила і цю війну переживаю. Залишилась без нічого. Але я своєю Україною на ногах вийшла, - каже жінка.

  • Російські війська закріпилися у частині селища Очеретине Донецької області. При цьому пункт не перебуває під їхнім контролем, там точаться важкі бої. 
  • 88-річний Іван Яковичвийшов з окупованої частини Очеретиного на Донеччині, аби не отримувати російське громадянство. Він сам вийшов на підконтрольну українським військовим територію, де його на дорозі зустріли волонтери та вивезли у безпечне місце. 
Теги по теме
оккупация
Источник материала
Поделиться сюжетом