Байден вважає, що змагається на виборах президента США з шестирічною дитиною
Байден вважає, що змагається на виборах президента США з шестирічною дитиною

Байден вважає, що змагається на виборах президента США з шестирічною дитиною

Президент США Джо Байден на вечері Асоціації кореспондентів Білого дому заявив, що змагається за посаду президента з шестирічною дитиною.

Таким чином він відповів на критику його віку – що він є занадто старим для цієї роботи.

"Вибори 2024 року в розпалі. І так, вік є проблемою. Я дорослий чоловік, який балотується проти шестирічної дитини", – сказав 81-річний Байден, виступаючи з-за трибуни перед політиками та журналістами, повідомляє The Hill (єдиним конкурентом Байдена на виборах є 77-річний Дональд Трамп).

Байден і Трамп набрали достатню кількість делегатів, необхідну для перемоги у своїх партійних номінаціях на цьогорічних президентських перегонах, що наближає повторення їхнього протистояння у 2020 році. Опитування прогнозують конкурентну боротьбу.

За даними опитування ABC News/Ipsos у лютому, більшість американців вважають що і Байден, і Трамп занадто старі для другого президентського терміну. Але вік Байдена виборців турбує більше.

У квітні б'єднана група з п'яти головних новинних мереж, а також найбільші теле-, друкованих та радіокомпаній написали відкритого листа з проханням до кандидатів у президенти США Дональда Трампа та Джо Байдена публічно зобов'язатися взяти участь у телевізійних дебатах напередодні загальних виборів.

Байден заявив 26 квітня, що візьме участь у дебатах з Трампом у листопаді, напередодні голосування. Трамп викликав Байдена на дебати у березні.

На президентських виборах у США в листопаді очікується реванш Трампа і Байдена, оскільки і демократ, і республіканець уже отримали достатню кількість делегатів від своїх партій на праймеріз, що дозволяє їм стати кандидатами у президенти.

Джерело: ZN.UA

Теги по теме
Джо Байден Дональд Трамп
Источник материала
Поделиться сюжетом