До України повертаються заморозки: температура впаде на 5-7 градусів
До України повертаються заморозки: температура впаде на 5-7 градусів

До України повертаються заморозки: температура впаде на 5-7 градусів

Цього тижня в Україні очікується помірно тепла погода, місцями з короткочасними дощами. У другій половині тижня буде похолоданням, а місцями навіть знову можливі заморозки. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, пише Метеопрог.

За його словами, великий та малорухомий антициклон Rainer визначатиме погодні умови на більшій частині території України у першій половині тижня. Завдяки цьому очікується малохмарна та комфортна погода, проте ночі будуть прохолодними.

А от крайній південний схід країни та Крим, за словами синоптика, перебуватимуть під впливом атмосферного фронту, тому тут час від часу проходитимуть дощі, в окремі дні на тлі поривчастого північно-східного вітру.

"З 5 травня на нас пошириться холодна повітряна маса з Баренцевого моря, тому температурне тло в Україні знизиться на 5-7 °С, а в нічний та ранковий час у північних областях, а також у Поліссі можливі заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі", - прогнозує Ігор Кібальчич.

Погода 29 квітня

Сьогодні, за його прогнозом, тільки у східних областях місцями пройдуть дощі. На решті території країни буде сухо. У західній частині вдень місцями пориви вітру сягатимуть 15-17 м/с. Температура повітря +17…+22 °С.

Погода 30 квітня

Останній квітневий день в Україні буде малохмарним й без опадів. Лише у Криму та на крайньому південному сході очікуються дощі. Вітер буде північно-східний, у західній частині південно-східний, 7-2 м/с, вдень місцями пориви, 15 - 17 м/с. Температура вночі +6…+11 °С, а вдень по всій країні повітря прогріється до +18…+23 °С.

Погода 1 травня

У середу, за прогнозом Кібальчича, у Приазов'ї, Криму та Одеській області очікується дощова погода. На решті території України без опадів. Вітер східний, 5-10 м/с, у південній половині місцями пориви до 15-20 м/с. Вночі стовпчики термометрів покажуть +7…+12 °С, а вдень повітря прогріється до +19…+24 °С.

Погода у Києві - прогноз на найближчі дні

До 1 травня температура у Києві поступово підвищуватиметься. За даними Укргідрометцентру, впродовж поточного тижня по Київщині завдяки антициклону очікується сонячна та комфортна погода без опадів. Ночами буде близько +10°, а вдень температура підніметься до +20°...22°.

Теги по теме
прогноз погоды
Источник материала
Поделиться сюжетом