Двоє парламентарів майже рік не приходять на роботу у Верховну Раду ‒ Bihus.Info
Двоє парламентарів майже рік не приходять на роботу у Верховну Раду ‒ Bihus.Info

Двоє парламентарів майже рік не приходять на роботу у Верховну Раду ‒ Bihus.Info

Двоє парламентарів майже рік не приходять на роботу у Верховну Раду ‒ Bihus.Info

Народні обранці прокоментували свої рішення.

Двоє народних депутатів від «За майбутнє» Степан Івахів та Ігор Палиця припинили брати участь у засіданнях Верховної Ради України ще у 2023 році. Один говорить, що це йому «не до серця», а інший ‒ через присутність у парламенті представників нині забороненої партії «Опозиційна платформа ‒ За життя».

Про це повідомили журналісти Bihus.Info.

Івахів пояснив свою відсутність на голосуваннях з серпня 2023 року, стверджуючи, що йому не подобається робота Верховної Ради, яка, на його думку, звелася до механічного натискання кнопок.

«Я людина, яка по житті звикла щось діяти або на щось впливати. А оскільки ВРУ перетворилась на «піди нажми кнопку» – воно мені не до душі і не до серця», ‒ зазначив він.

Івахів є співзасновником групи компаній «Континіум», котра володіє мережею АЗС WOG. Він один із п’яти народних депутатів, які найчастіше «прогулювали» роботу у Раді ще до повномасштабного вторгнення РФ. Протягом майже 5 років депутатства він ініціював лише 7 законопроєктів, з яких тільки один був прийнятий.

Проте Івахів підкреслив, що залишається в Україні і готовий прийти на роботу, якщо його запросять.

«До мене ніхто не звертався, що мій голос є у такою великою необхідністю. Якби сказали, що мій голос треба, я би кинувся і приїхав», ‒ додав він.

У відповідь на запитання про відповідальність перед людьми, які його обрали, Івахів сказав: «Це моя політична відповідальність, але я з нею буду жити, мучитись і з нею і помру».

Інший парламентар від «За майбутнє» Ігор Палиця, також припинив відвідувати засідання Верховної Ради. Він пояснив, що не буде у залі, доки не буде прийнятий законопроект про заборону членам опозиційної партії «ОПЗЖ» участь у роботі Ради.

«Поки цей закон не пройде хоча б у регламентний комітет і не буде винесений на голосування в зал, я не знаходитимуся під однією стелею з ексчленами «ОПЗЖ», ‒ розповів народний депутат.

Українська правда

Палиця зазначив, що знаходиться в Україні та спілкується з виборцями. На запитання про відповідальність за прийняття важливих законопроектів він відповів: «А який сенс, що я там сидітиму? На кого я дивитимуся? На Качного (обирався від «ОПЗЖ»)? Я маю принципову позицію», ‒ підсумував парламентар.

Нагадаємо, Служба безпеки України поблизу прикордонного пункту пропуску в Одеській області затримала ексдепутата від забороненої «Партії регіонів», який сприяв збройній агресії РФ. Він намагався виїхати з країни.

Источник материала
Поделиться сюжетом