"Негайно": президент МОК пригрозив росіянам дискваліфікацією на Олімпіаді-2024
"Негайно": президент МОК пригрозив росіянам дискваліфікацією на Олімпіаді-2024

"Негайно": президент МОК пригрозив росіянам дискваліфікацією на Олімпіаді-2024

Російські спортсмени зіштовхнуться із жорсткою реакцією з боку Міжнародного олімпійського комітету (МОК) у разі порушення правил допуску до змагань. Зокрема, представникам РФ загрожуватиме негайна дискваліфікація за демонстрацію символів агресії проти України.

Про це в інтерв'ю порталу France 24 заявив президент МОК Томас Бах. Функціонер знову нагадав про те, що Росія грубо порушила олімпійську хартію, коли місцевий національний комітет включив до свого складу анексовані регіони України, що стало однією з головних причин санкцій.

"Будь-який російський спортсмен, який виражає політичні погляди, у тому числі знак Z, який став символом війни, може бути виключений. Негайно буде порушено дисциплінарне провадження та вжито необхідних заходів та/або санкцій. Це може дійти до негайного виключення з Ігор", – сказав Бах.

До цього легендарний хокейний воротар Домінік Гашек розкритикував МОК за допуск російських спортсменів до Олімпіади-2024. "Дозволити російським спортсменам виступити на Олімпіаді – це все одно, якби ми їм послали тисячу літаків, танків або навіть більше", – говорив чех.

Нагадаємо, на Іграх у Парижі російські спортсмени зможуть виступити у так званому нейтральному статусі і лише в особистих змаганнях.

Як повідомляв OBOZ.UA, російські фехтувальники у повному складі пропустять Олімпіаду в Парижі. А шаблістка Софія Вєлікая визнала, що думки спортсменів щодо бойкоту ОІ в РФ нікого не цікавить.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны