Окупанти збили власний БПЛА Zala: "трофеєм" похвалилися у Скабєєвої
Окупанти збили власний БПЛА Zala: "трофеєм" похвалилися у Скабєєвої

Окупанти збили власний БПЛА Zala: "трофеєм" похвалилися у Скабєєвої

Російський пропагандист Євген Лисицин показав уламки розвідувального безпілотника ЗС РФ, зазначивши, що його збили "козаки з 6-ї козачої бригади".

Збройні сили Російської Федерації збили власний розвідувальний безпілотний апарат Zala, після чого російський воєнний кореспондент Євген Лісіцін показав цей дрон в ефірі шоу "60 минут", ведучою якого є російська пропагандистка Ольга Скабєєва. На це звернув увагу військовослужбовець Збройних сил України і фахівець із радіотехнологій Сергій Бескрестнов (Сергій Флеш) у своєму Telegram-каналі.

В ефірі програми Лісіцин заявив, що "український дрон" збили "козаки з 6-ї козачої бригади". Він зазначив, що розмах крил апарату сягає майже 2,5 метра. Дрон також оснащений камерою з 50-міліметровою лінзою і функцією тепловізійного спостереження.

За словами Лісіцина, такий БПЛА може літати на висоті кілометра-півтора і "бачити" при цьому позиції противника. Крім того, на ці апарати встановлюють ретлянслятори, які збільшують дальність польоту дронів Mavic.

"Обожнюю телебачення РФ і їхніх воєнкорів. Одні красені збили свій російський дорогоцінний БПЛА Zala, а інший ідіот припер його до Скабєєвої хвалитися", — прокоментував цей ефір Сергій Бескрестнов.

Російський військкор показав збитий БПЛА ЗС РФ

Зазначимо, що Zala — це серія БПЛА, які виробляє російська компанія "Zala Aero Group Безпілотні системи" з Іжевська. До неї входять апарати літакового і вертолітного типів, призначені для розвідувальної діяльності. Здебільшого мають малі габарити, але є й модель із розмахом крила 6 метрів і дальністю польоту до 120 кілометрів.

У вересні минулого року бійцям підрозділу радіоелектронної боротьби разом із силами протиповітряної оборони на Бахмутському напрямку вдалося "приземлити" один із безпілотників Zala, що вів аеророзвідку на великій висоті та коригував роботу баражувальних боєприпасів типу "Ланцет".

Нагадаємо, 28 березня ЗС РФ також збили власний літак Су-27 у тимчасово окупованому Севастополі. За словами представника Військово-морських сил ЗСУ Дмитра Плетенчука, на півострові оголосили тривогу, і хтось із окупантів, імовірно, "дуже хотів отримати медаль за збитий літак, тому не став розбиратися — свій чи чужий".

Теги по теме
Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом