Росіяни збільшили кількість штурмів: бої біля Кринок та Старомайорського
Росіяни збільшили кількість штурмів: бої біля Кринок та Старомайорського

Росіяни збільшили кількість штурмів: бої біля Кринок та Старомайорського

Російська окупаційна армія збільшила кількість штурмів на двох напрямках, зокрема на Оріховському напрямку за минулу добу біло чотири ворожі атаки, а 27 квітня – лише два.

"Минула доба в операційній зоні Сил оборони Півдня була напруженою. Ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із зайнятих позицій. На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 4 штурми в районі Старомайорського, на лівобережжі Дніпра тимчасово окупованої Херсонщини - 5 штурмів у районі Кринок. Зазнавши втрат, ворог відійшов на свої вихідні позиції", - заявили у Силах оборони півдня.

Йдеться, що окупанти здійснюють артилерійські обстріли, завдають авіаційних ударів, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, не припиняють аеророзвідку. Зокрема, в операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 151 розвідувального БпЛА противника.

Протягом бойової доби окупанти атакували ракетами Запоріжжя та влучили по території одного з підприємств. Також на Оріхівському напрямку ворог завдав 6 авіаційних ударів із застосуванням 5 керованих авіабомб та близько трьох десятків некерованих авіаційних ракет. На Херсонському напрямку агресор завдав 4 авіаудари, застосувавши 15 керованих авіабомб та три десятки некерованих авіаційних ракет. В результаті, на Херсонщині пошкоджено адмінбудівлю, навчальні заклади, приватні житлові будинки.

"Унаслідок застосування керованих авіабомб на Запоріжжі поранені дві цивільні особи, пошкоджені приватні житлові будинки та господарські споруди", - розповіли у Силах оборони.

По населенню прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської областей російські терористи застосували 296 FPV-дронів, 6 ударних БпЛА типу "Ланцет", скинули з БпЛА різних модифікацій 245 осколкових боєприпасів. Унаслідок на Херсонщині пошкоджено приватний будинок, на Миколаївщині - майно промислового підприємства.

Окрім того, окупанти з артилерії вдарили по Херсону та ще по 18 населеним пунктам Херсонщини. Саме під час артилерійських обстрілів пошкоджено об’єкт критичної та транспортної інфраструктури, приватні житлові будинки, агропідприємство. На Дніпропетровщині ворог обстріляв артилерією Нікополь та Покровську громаду - пошкоджені приватні житлові будинки, господарські споруди, навчальний заклад та лінія електропередачі. На Запоріжжі загарбники гатили по 10 населених пунктах - поранено цивільну людину, пошкоджені приватні будинки.

Втрати Росії на півдні України

Стало відомо, що, завдяки роботі українських захисників, у зоні відповідальності Сил оборони півдня поменшало на 118 окупантів і 26 одиниць озброєння та військової техніки, з них: 6 гармат, 2 міномети, 15 одиниць автобронетехніки, станція радіолокаційної боротьби, 2 БпЛА "Mavic".

Також йдеться, що кораблів флоту противника у Чорному та Азовському морях зараз не спостерігається. Ракетоносії РФ перебувають в пунктах базування, здебільшого у Новоросійську. Ворог виконує заходи щодо збереження корабельно-катерного складу, постійно змінюючи місця стоянок.

Як повідомляв УНІАН, 27 квітня російські окупаційні війська не змогли збільшити натиск на ЗСУ. На Оріхівському напрямку загарбники здійснили 2 марні штурми: по одному в районі Старомайорського та Роботиного, про Херсонський напрямок офіційних повідомлень про ворожі атаки не було.

За 27 квітня у ворога на Херсонському та Оріховському напрямках поменшало на 119 солдатів та 55 одиниць озброєння та військової техніки. Це - реактивна система залпового вогню "БМ-21", танк, 17 гармат, 2 міномети, 25 одиниць автобронетехніки, 3 системи радіолокаційної боротьби, 2 розвідувальні БпЛА "Орлан-10", 2 аерофотостанції, генератор, човен. Також було знищено 4 польові пункти боєпостачання та 3 спостережні пункти росіян.

Источник материала
Поделиться сюжетом