Такого не було з 1990 року: одна з основних валют світу оновила 34-річний мінімум
Такого не було з 1990 року: одна з основних валют світу оновила 34-річний мінімум

Такого не було з 1990 року: одна з основних валют світу оновила 34-річний мінімум

Курс японської єни, яка вважається однією із резервних валют, оновив свій 34-річний мінімум. 29 квітня валюта Країни вранішнього сонця подешевшала до 160,17 ієн за $1.

Як повідомляє Reuters, це стало найвищим значенням з 1990 року, коли курс долара піднімався до 160,33 єни. Однак пізніше японська валюта відновилася на 2,7% - до внутрішньоденного максимуму на рівні 155,73 за 1 долар. Єна також зміцнилася до євро, фунта стерлінгів та австралійського долара.

"Це має всі ознаки фактичної інтервенції Банку Японії", - наголосив аналітик фінансових ринків IG International Тоні Сікамор.

За його словами, Банк Японії вибрав вдалий час для інтервенції, оскільки цього дня країна відзначає державне свято День Сівби, що дозволить вилучити максимальну вигоду від вкладених коштів, оскільки токійські ринки були закриті на святкування.

Востаннє влада Японії проводила валютні інтервенції на ринку в 2022 році, коли вони тричі продавали долари на ринок для підтримки національної валюти. Тоді на стабілізацію курсу було витрачено $60 млрд.

Глобально падіння курсу єни продовжується з початку 2021 року — за два роки вона подешевшала до долара на 21%. Головна причина полягає у підтримці Банком Японії наднизьких відсоткових ставок, тоді як Федеральна резервна система США та інші центральні банки провідних економік світу посилюють свою монетарну політику для боротьби з інфляцією.

У березні Банк Японії вперше за 17 років підвищив відсоткові ставки, став останнім з великих центробанків, які відмовилися від політики негативних ставок. Ставка в Японії була негативною з 2016 року, але регулятор підняв її з мінус 0,1% до 0–0,1% річних. На засіданні 26 квітня базову ставку вирішили не міняти.

Як раніше повідомляв OBOZ.UA, Японія оголосила про запровадження заборони на експорт до Російської Федерації 164 категорій товарів. Під обмеження потрапили автомобільне моторне масло, хлороводень, яхти та інші прогулянкові та спортивні судна.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом