Тариф на газ з 1 травня: скільки коштуватиме кубометр, рішення ухвалено
Тариф на газ з 1 травня: скільки коштуватиме кубометр, рішення ухвалено

Тариф на газ з 1 травня: скільки коштуватиме кубометр, рішення ухвалено

В Україні тарифна газ з 1 травня не зміниться. У "Нафтогазу", який постачає блакитне паливо 97% українців, вартість кубометру становитиме 7,96 грн. 

Про це йдеться в даних, опублікованих на сайті "Нафтогазу". "Ми продовжуємо отримувати багато дзвінків від клієнтів з уточненням, чи підвищуватиметься ціна на газ напередодні наступної зими. Тому ми ще раз підкреслюємо, що тариф "Фіксований" від ГК "Нафтогаз України" залишається незмінним", – зазначив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

98% українців є клієнтами Газопостачальної компанії "Нафтогаз України" та купують природний газ за гарантованою ціною 7,96 гривні за кубометр. Найменше можуть платити ті, хто вчасно розраховується за комуналку. Як повідомляють у "Нафтогазі", розмір можливої знижки становить 1%. Щоб її отримати, потрібно за допомогою онлайн-сервісу заплатити газ до 15 числа. Тобто, якщо до 15 березня заплатити за газ, який ви використали у лютому, то у платіжці у квітні (за березень) буде знижка у розмірі 1%.

Що цікаво, ситуація з газом в Україні навіть покращилась. Чи не вперше в історії блакитного палива власного видобутку вистачило, щоб повністю забезпечити власні потреби. Головна причина: скорочення кількості споживачів (через окупацію, велику кількість біженців, знищення промислових підприємств).

Як раніше писав OBOZ.UA, Нацкомісія з питань енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) заявляє, що жодних робіт щодо підвищення тарифу на електроенергії у травні не проводять. При цьому рішення має ухвалюватися урядом, а не Нацкомісією.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом