Удар по "палацу Поттера": в Одесі вибухнули касетні суббоєприпаси, як вони спрацювали
Удар по "палацу Поттера": в Одесі вибухнули касетні суббоєприпаси, як вони спрацювали

Удар по "палацу Поттера": в Одесі вибухнули касетні суббоєприпаси, як вони спрацювали

Касетні суббоєприпаси, які до Одеси донесла балістична ракета ЗС РФ, підриваються на висоті від 6 до 10 метрів над землею. Після удару РФ спершу було відомо про 8 поранених, потім — про 17.

Росіяни вдарили по Одесі балістичними ракетами, одна з яких розкрилась у повітрі і випустила касетні боєприпаси. Внаслідок удару ЗС РФ одеські лікарні потребують допомоги донорів крові. Про деталі російського обстрілу, який стався вдень 29 квітня, розповів речник Української добровольчої армії Сергій Братчук у Telegram-каналі.

Зі Братчука, бойова частина балістичної ракети, яку ЗС РФ запустили по Одесі, розкрилась перед ударом. Про це посадовець написав о 19:09, за кілька хвилин після того, як стало відомо про удар по місту. У наступному повідомленні — заява про те, що лікарі, які надають допомогу потерпілим, шукають донорів крові: їх запрошують прийти у два медзаклади міста.

Обстріл Одеси 29 квітня - Братчук про балістику
Фото: Скриншот
Обстріл Одеси 29 квітня - інформація про потребу в донорах
Фото: Скриншот

Обстріл Одеси 29 квітня — деталі

Зазначимо, про удар росіян по Одесі стало відомо вдень 29 квітня. Місцеві жителі почули гучні вибухи близько 18:28. Спершу з'явилась інформація про одну балістичну ракету, яку збили сили ППО. Однак пізніше уточнили, що друга ракета могла долетіти і вдарити по ресторану, який називають "Палац Гарі Поттера". На відео з місця подій — стовп диму, який підіймається над будівлею на березі моря.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що внаслідок російського удару є вісім поранених та двоє загиблих. Також загинула собака. Згодом інформацію оновили — відомо вже про 17 поранених.

На сторінці Facebook Повітряних сил ЗСУ та Сил оборони півдня поки що не повідомляли деталі обстрілу Одеси 29 квітня.

"Искандер-М" — балістична ракета ЗС РФ, здатна летіти на відстань до 400 км. Ракета може комплектуватись касетною бойовою частиною, яка розкривається у повітрі 0,9 – 1,4 км, а суббоєприпаси підриваються на висоті 8-10 метрів.

Нагадуємо, попередній удар ЗС РФ по Одесі стався 24 квітня. Внаслідок російського обстрілу були пошкоджені лінії електропостачання та без світла опинились будинки у Хаджибейському районі. 20 квітня у місті протягом доби пролунало сім тривог. Згодом командування ЗСУ повідомило, що росіяни застосували ракети Х-59, які влучили по приватній забудові. На місці удару почалась пожежа, був пошкоджений газогін, з будинку вдалось врятувати жінку з трирічною дитиною.

Теги по теме
война Обстрел Одесса Жертвы
Источник материала
Поделиться сюжетом