Українські льотчики використовують iPad: ЗМІ описали, чому планшети "життєво важливі"
Українські льотчики використовують iPad: ЗМІ описали, чому планшети "життєво важливі"

Українські льотчики використовують iPad: ЗМІ описали, чому планшети "життєво важливі"

Українські пілоти використовують планшети iPad для виконання бойових завдань проти російських систем ППО. Як пише Business Insider, це може бути ще одним свідченням того, що США працюють з Україною, щоб допомогти їй адаптувати західні технології до застарілих радянських літаків.

Заступник міністра оборони США із закупівель і постачання Вільям ЛаПланте зазначив, що завдяки цьому, старі українські винищувачі тепер можуть взяти на себе багато західної зброї, передає The Telegraph.

Оборонне видання The War Zone зазначило, що iPad або аналогічні планшети можуть допомогти в так званих місіях "Wild Weasel".

"Стратегія передбачає, що пілоти реактивних літаків заманюють засоби протиповітряної оборони противника, щоб вони націлилися на них за допомогою своїх радарів. Потім радіолокаційні хвилі відслідковуються до їхнього джерела і уражаються українськими пілотами за допомогою такої зброї, як американські високошвидкісні протирадіаційні ракети AGM-88 (HARM)", - ідеться в публікації.

Вказується, що планшети "життєво важливі для застосування кількох поставлених Заходом засобів ураження класу "повітря-земля", оскільки українським винищувачам радянської епохи бракує інтерфейсів передавання даних, які забезпечують "безшовну сумісність" із новітніми ракетами.

Військово-повітряні сили США розробили стратегію "Wild Weasel" під час війни у В'єтнамі після появи радянських ракет класу "земля-повітря" для ЗРК, які використовували радар для точного визначення цілей.

Війна в Україні - актуальні новини

Як писав УНІАН, загальні бойові втрати Росії в Україні від початку повномасштабної війни становили близько 465 054 осіб особового складу. За минулу добу було ліквідовано ще 1320 окупантів.

Крім того, ворог продовжує активно втрачати в Україні свою техніку, серед якої: танків - 7285 (+6 за останню добу); бойових броньованих машин - 14 007 (+16); артилерійських систем - 11985 (+37); РСЗВ - 1051 (+1).

Також повідомлялося, що за минулу добу на фронті в Україні відбулося 131 бойове зіткнення.

Теги по теме
США
Источник материала
Поделиться сюжетом