Встиг обрати "ластівку"? У "Дії" дозволять розмитнювати биті авто зі США, як не биті
Встиг обрати "ластівку"? У "Дії" дозволять розмитнювати биті авто зі США, як не биті

Встиг обрати "ластівку"? У "Дії" дозволять розмитнювати биті авто зі США, як не биті

Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що українські громадяни, найімовірніше, зможуть розмитнювати биті авто зі США в мобільному додатку "Дія", як не биті.

Про це стало відомо завдяки заяві українського адвоката Івана Казачука.

В Україну зі США щорічно ввозять десятки тисяч вживаних автомобілів. Часто українці на американських онлайн-аукціонах купують побиті автомобілі, а потім ремонтують їх в Україні.

Авторозмитнення, скріншот: YouTube

Чому так роблять, адже автомобіль треба чекати дуже довго, поки його доставлять на контейнеровозі зі Сполучених Штатів до Європи, та ще й потім ремонтувати?

У цьому випадку можна придбати модель, яка не продається у Європі. Можна купити автомобіль у комплектації, яка краща за європейську версію. Можна купити автомобіль з невеликими пошкодженнями, який насправді коштує дуже дорого. Загалом, є багато причин, чому українці купують автомобілі на американських онлайн-аукціонах.

Додаток "Дія". Фото скріншот з Youtube

Очікується, що у 2024 році у мобільному додатку "Дія" з'явиться можливість розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації.

Але за бажання можна буде розмитнювати машини також у митних пунктах, як і раніше. Кому як зручніше. Це передбачає законопроект №10380, який народні депутати Верховної Ради ухвалили за основу 24 квітня 2024 року.

Згідно із законопроектом №10380, при розмитненні автомобілів на іноземній реєстрації у додатку "Дія" для визначення їх митної вартості виходитимуть із ціни нового автомобіля відповідної моделі з урахуванням коефіцієнта віку.

Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube

Для автомобіля до 1 року, наприклад, коефіцієнт віку складе 0,95, для автомобіля у віці 2 років – 0.7, а для автомобілів у віці 10 років – 0,21.

З'явиться електронна база даних для коригування митної вартості автомобілів. У ній буде інформація щодо митної вартості нових машин з урахуванням марки, моделі, двигуна, типу палива.

Законопроект №10380 щодо митної вартості автомобіля при розмитненні через "Дію" не передбачає таке поняття, як "биті". Мабуть, це означає, що через "Дію" авто зі США дорожче розмитнити, ніж на митниці. Час покаже.

Раніше повідомлялося, 450 доларів за "корочку": у Києві інструктори складали іспит замість водія.

Також, в Україні дозволили законно забирати авто на європейських номерах: плюс індивідуальний штраф.

Источник материала
Поделиться сюжетом