19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Палало не лише у Джанкої: українські партизани дізналися деталі нічних ударів по Криму
Палало не лише у Джанкої: українські партизани дізналися деталі нічних ударів по Криму

Палало не лише у Джанкої: українські партизани дізналися деталі нічних ударів по Криму

У ніч проти 30 квітня, окрім 5 вибухів, що пролунали на аеродромі у Джанкої, гучно було також у Генічеському, Красногвардійському районах тимчасово окупованого Криму, а також у місті Сімферополь. По військових об'єктах на території півострова вдарили дронами та ракетами.

Про наслідки атаки повідомили у Telegram військового руху "АТЕШ". Там зазначили, що, зокрема, у Джанкої відомо про багатьох ліквідованих та поранених окупантів. Щодо решти об'єктів, даних поки немає. Офіційна інформація від Сил оборони також очікується.

Нагадаємо, росЗМІ повідомили, що внаслідок ракетної атаки на військовий аеродром у тимчасово окупованому Джанкої 5 російських окупантів дістали поранення. Внаслідок "прильотів" на об'єкті спалахнула потужна пожежа, червона заграва від якої виднілася здалеку. Пропагандисти припустили, що ударів було завдано ракетами ATACMS.

Військовий експерт Роман Світан припустив, що вночі по Криму могли завдати "комплексного ракетного удару із використанням ракет Storm Shadow і ATACMS". Українські військові наразі не підтверджували й не натякали на удари по військових цілях на півострові.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– 28 квітня у Джанкої та на мисі Тарханкут на території тимчасово окупованого Криму пролунали вибухи. Ціллю атак, імовірно, були російські підрозділи та системи ППО.

– Окупанти у Криму почали відновлювати системи протиповітряної оборони, які було знищено ракетними атаками по півострову. Підготовка почалася після заяв Пентагону про необхідність далекобійних ракет ATACMS для ЗСУ для атак на об'єкти російських військ у Криму.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом