Для ударів по ЗС РФ у Криму: країни Європи передадуть Україні "видатну зброю", — Шаппс
Для ударів по ЗС РФ у Криму: країни Європи передадуть Україні "видатну зброю", — Шаппс

Для ударів по ЗС РФ у Криму: країни Європи передадуть Україні "видатну зброю", — Шаппс

Міністр оборони Грант Шаппс заявив, що ракети Storm Shadow, а також інші крилаті ракети Taurus і Scalp "руйнівно" ефективні. Німеччина теж має передати Україні таку зброю.

Велика Британія, Франція та Італія передадуть Україні більше ракет Storm Shadow для ударів по військових об'єктах ЗС РФ в окупованому Криму. Про це заявив міністр оборони Британії Грант Шаппс виданню The Times.

Він назвав Storm Shadow "видатною зброєю".

"Велика Британія, Франція та Італія готують цю зброю для застосування, особливо в Криму. Ця зброя має дуже суттєве значення", — сказав він журналістам.

Міністр також заявив, що ракети Storm Shadow, а також інші крилаті ракети Taurus і Scalp "руйнівно" ефективні. Він зазначив, що у Німеччині теж багато таких ракет, а тому вона повинна передати частину Україні.

Він також зазначив, що президент РФ Володимир Путін отримав чіткий сигнал про те, що Захід не здається. Так, США нарешті виділили для допомоги Україні 60 мільярдів доларів, а прем'єр Великої Британії Ріші Сунак пообіцяв і надалі фінансувати підтримку країні, яка обороняється, у розмірі 3 мільярди фунтів стерлінгів щороку до 2030 року.

Шаппс також зазначив, що навіть Дональд Трамп, який знову може стати президентом США, розуміє, що перемога України — в інтересах Америки.

"Я думаю, Трамп це розуміє. Якщо такий деспотичний лідер, як Путін, зможе завоювати Україну, змусивши нас втомитися і піти, тоді інші автократичні лідери в усьому світі дійдуть своїх власних висновків щодо рішучості Заходу", — сказав він.

Нагадаємо, Німеччина передала новий пакет військової допомоги. У Бундесвері заявили, що з початку повномасштабної війни Німеччина надала Україні обладнання із запасів Федеральних Збройних сил на суму близько 5,2 млрд євро.

Теги по теме
Украина война Вооруженные силы Украины Крым Италия
Источник материала
Поделиться сюжетом