Двоє харків'ян проігнорували "бойові повістки" під час мобілізації: як їх покарали
Двоє харків'ян проігнорували "бойові повістки" під час мобілізації: як їх покарали

Двоє харків'ян проігнорували "бойові повістки" під час мобілізації: як їх покарали

Один з чоловіків пояснив свою неявку "поганим психологічно-емоційним станом". Перед отриманням повісток обидва українці були визнані ВЛК придатними за станом здоров’я.

В Україні засудили за ухилення від призову двох чоловіків з Харкова. Деталями 30 квітня поділилась пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Двоє харків’ян віком 35 і 28 років у січні були визнані військово-лікарською комісією (ВЛК) придатними до служби. Тоді їм вручили "бойові повістки" з викликом на січень та лютий. Проте у призначені дати на призовників у ТЦК так і не дочекались.

На суді обидва ухилянти визнали вину. З вироку щодо харків’янина, який отримав "бойову повістку" з викликом на лютий, відомо, що він ніяк не пояснив свій вчинок. Водночас інший чоловік заявив, що проігнорував повістку "через свій поганий психологічно-емоційний стан, який був викликаний загибеллю 30.11.2022 року його двоюрідного брата".

Суд визнав українців винним та призначив їм три роки ув’язнення.

Нагадаємо, з 18 травня зміняться правила виїзду чоловіків за кордон. Юрист Антон Ревенко розповів, які саме зміни передбачає новий закон про посилення мобілізації.

В Україні хочуть збільшити штрафи за порушення законодавства щодо мобілізації — зі 153 до 204 тисяч гривень. Адвокат Микола Максимов розповів, чи загрожуватиме це ухилянтам арештом майна та коштів на банківських рахунках. З його слів, "як тільки піде цей величезний вал штрафів, то буде величезна кількість помилок.

Теги по теме
Харьков
Источник материала
Поделиться сюжетом