"Імпорту може не вистачити": в "Укренерго" пояснили, чи вимикатимуть світло влітку
"Імпорту може не вистачити": в "Укренерго" пояснили, чи вимикатимуть світло влітку

"Імпорту може не вистачити": в "Укренерго" пояснили, чи вимикатимуть світло влітку

З 22 березня завдано значної шкоди енергосистемі України. Російські атаки в рази зменшили спроможності теплової генерації.

Дефіцит потужності в українській енергосистемі відчуватиметься упродовж багатьох місяців через значний обсяг пошкоджень тепло- та гідроелектростанцій. Володимир Кудрицький, голова правління НЕК "Укренерго", розповів подробиці в інтерв'ю телеканалу ICTV.

З 22 березня завдано значної шкоди енергосистемі України. Російські атаки в рази зменшили спроможності теплової генерації. Кудрицький наголосив на тому, що обмеження споживачів є останнім запитом, який диспетчерський центр "Укренерго" застосує.

Важливо У Харкові встановлять газотурбінні електростанції: як це вирішить проблему блекаутів

"Навіть максимального імпорту може не вистачити для того, щоб збалансувати систему в певний період часу", – заявив він.

Голова правління НЕК "Укренерго" не виключив, що й будуть нові обстріли. Він зазначив, що фахівці стежитимуть за ситуацією.

Графіки відключення світла у квітні

Станом на ранок 25 квітня споживання електроенергії в Україні зафіксували на рівні нижче 10%, ніж в той самий час 24 квітня. Водночас переважну частину доби в енергосистемі зберігався дефіцит електроенергії.

В "Укренерго" наголосили, що негода в Україні призвела до знеструмлення 2 800 споживачів на території Київській області, ще 399 пунктів в Україні знеструмлені з інших причин. Зокрема у Дніпропетровській, Сумській, Донецькій, Харківській областях електроенергію вимикали внаслідок бойових дій.

Нагадаємо, 10 квітня в "Укренерго" закликали промисловістьзабезпечувати самостійно себе електроенергією. Очільник компанії зазначив, що власна генерація стане "win-win ситуацією" як для оператора, так і для промисловості. Взимку промислові споживачі не користувалися цим правом в повному обсязі. Нині питання не в імпорті та відсутності електроенергії в системі в цілому, а саме в обмеженні живлення енерговузла внаслідок атак військ Росії.

Теги по теме
Обстрел энергетика
Источник материала
Поделиться сюжетом