Колекцію монет продадуть за 72 млн доларів: датський магнат забороняв робити це протягом 100 років
Колекцію монет продадуть за 72 млн доларів: датський магнат забороняв робити це протягом 100 років

Колекцію монет продадуть за 72 млн доларів: датський магнат забороняв робити це протягом 100 років

Нащадки датського магната Ларса Еміля Брууна продадуть на аукціоні рідкісну колекцію монет вартістю 72 млн доларів. На цю можливість вони чекали протягом 100 років – через заповіт Брууна.

Про це повідомляє Bloomberg. Зазначається:

  • всього до колекції входить близько 20 тис. монет та інших предметів – медалей, жетонів, банкнот, книг;
  • майже всі вони пов'язані з країнами Скандинавії.

"Колекція буде продана протягом кількох років. Продаж першої частини запланований на майбутню осінь", – йдеться у повідомленні.

Продавати монети було заборонено протягом 100 років

При цьому наголошується: коли Бруун закінчив наповнення своєї колекції, то задумався про її національне значення. У зв'язку з цим він вирішив, що за потреби вона може стати резервною копією Королівської датської колекції монет та медалей.

Саме тому в заповіті Бруун зазначив, що його колекція не підлягає продажу протягом 100 років. Проте навіть після закінчення цього терміну продавати предмети з неї дозволялося лише за умови, що Королівська колекція залишиться неушкодженою.

"За наявною інформацією, один онук намагався продати предмети з колекції раніше вказаного терміну. Але здійснити це йому не вдалося", – зазначають автори матеріалу.

Хто отримає гроші

Крім умов продажу, Бруун також вказав у заповіті, хто отримає гроші за реалізацію його колекції. За документом, це його нащадки.

Як повідомляв OBOZ.UA, тим часом, золотий кишеньковий годинник найбагатшої людини на "Титаніку" продали на аукціоні у Великій Британії за рекордні 1,175 млн фунтів стерлінгів близько 1,5 млн доларів). Купив годинник приватний американський колекціонер зі США.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом