Комендантська година у Києві на Великдень: які обмеження діятимуть
Комендантська година у Києві на Великдень: які обмеження діятимуть

Комендантська година у Києві на Великдень: які обмеження діятимуть

Жителів та гостей столиці просять дотримуватися правил

На Великдень, у ніч із суботи 4 травня на неділю 5 травня, комендантська година у Києві та області діятиме без змін – з 00:00 до 5:00 години. Пересування вулицею у цей час заборонено.

Храми можна буде відвідати після завершення комендантської години. Про це заявив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Традиційно, в ніч на неділю Великодня у церквах проводяться богослужіння, які закінчують уранці освяченням великодніх кошиків. Однак через постійну загрозу атак з боку РФ у столиці та області було вирішено не скорочувати час дії комендантської години.

Тому на Великдень, у ніч із суботи 4 травня на неділю 5 травня, комендантська година на Київщині та Києві діятиме без змін — з 00:00 до 5:00 години. Пересування вулицею у цей час заборонено!

Що заборонено робити в комендантську годину

  • заборонено перебувати на вулиці та в громадських місцях,
  • заборонено переміщатися на транспорті без спецперепустки або пішки.

Краще правильно розраховуйте свій час і повертайтеся додому, перш ніж почне діяти комендантська година. Оскільки особа, яка порушуватиме комендантську годину, може вважатися членом диверсійно-розвідувальної групи.

Як карається порушення комендантської години:

Порушення спричинятиме накладення штрафу у розмірі від 8500 до 17 000 гривень. Якщо протягом року буде повторне порушення, штрафуватимуть удвічі більшу суму.

Комендантський патруль має право:

  • затримувати та доставляти порушників до підрозділів Нацполіції України;
  • з’ясовувати, чому порушник перебуває на вулиці;
  • оглядати речі чи транспортний засіб;
  • перевіряти документи;
  • застосовувати фізичну силу, зброю та спецзасоби до правопорушників, якщо є така потреба.

Раніше "Телеграф " розповідав про те, де купити паску в Києві. Великодні свята вже на порозі, а отже, саме час подбати про головну святкову страву – паску. Її можна спекти власноруч, але якщо у вас немає часу, не біда! У Києві є безліч магазинів та пекарень, де можна купити вже готову паску.

Теги по теме
Киев Пасха
Источник материала
Поделиться сюжетом