Новий VW Passat і електричний "Гелендваген": основні прем'єри автошоу в Пекіні
Новий VW Passat і електричний "Гелендваген": основні прем'єри автошоу в Пекіні

Новий VW Passat і електричний "Гелендваген": основні прем'єри автошоу в Пекіні

На автошоу в Пекіні презентували чимало цікавих новинок від світових і китайських брендів. Публіці показали нові кросовери, розкішні представницькі авто та потужні спортивні моделі.

У ці дні (з 25 квітня до 4 травня) у Пекіні проходить міжнародний автосалон Auto China 2024. Цього року він виявився досить масштабним – на виставці представили понад 50 нових автомобілів, причому разом із китайськими автовиробниками свої новинки продемонстрували і глобальні бренди. Фокус вибрав найцікавіші прем’єри автошоу в Пекіні.

Audi

Audi Q6 L e-tron
Фото: Autocar

Електромобіль Audi Q6 e-tron отримав подовжену L-версію. Вона не лише стала довшою на 105 мм, але й дещо змінилася зовні. До того ж, акумуляторну батарею збільшили до 107 кВт∙год: запас ходу зріс до 700 км. Запропонують 347-сильну задньопривідну та 469-сильну повнопривідну модифікації.

Buick

Buick Electra L
Фото: autohome.com.cn

Buick презентував у Пекіні електричні седан і універсал Electra L. Вони вирізняються елегантним дизайном, а в їх чотиримісному салоні встановлено великий дисплей. Buick Electra L оснащений 347-сильним мотором і може проїхати 700 км без підзарядки.

BYD

BYD Denza Z9
Фото: Wikipedia

Denza Z9 – спільна розробка BYD і Mercedes. Обтічний 5,2-метровий електромобіль дебютував у кузові хетчбек, а пізніше з’явиться седан. Його оснастили трьома моторами загальною потужністю 952 к. с., а максимальна швидкість обмежена на 240 км/год.

Honda

Honda e:NS2
Фото: autohome.com.cn

Експозиція Honda виявилася досить масштабною. Зокрема, представили близнюки-електрокросовери Honda e:NS2 та e:NP2 вартістю від $22 000. 4,8-метрові авто відрізняються лише деталями дизайну, проте мають однаковий силует із великими кутами нахилу стійок даху. Вони оснащені 204-сильним електромотором та здатні проїхати 545 км без підзарядки.

Honda Ye S7
Фото: Autocar

Також в Пекіні показали нове сімейство електрокарів Honda Ye. Кросовери вирізняються рубаним дизайном із тоненькими діодними фарами, а в їх салоні встановлено великі дисплеї. Перші моделі Honda Ye почнуть випускати вже цього року.

Важливо Прибулець із 80-х: виявлено 36-річну Honda Accord в новому стані (фото)

Hongqi

Hongqi Guoya
Фото: autohome.com.cn

Hongqi Guoya – китайський конкурент Mercedes S-Class. Великий 5,3-метровий седан вирізняється екстравагантним дизайном із широкою решіткою радіатора. Його салон оздоблений шкірою і деревом, а передні крісла отримали електропривод із пам’яттю налаштувань. Новий Hongqi Guoya запропонують у гібридних модифікаціях потужністю 395 і 490 сил.

Huawei-BAIC

Huawei Stelato S9
Фото: CarNewsChina

Stelato S9 – обтічний електричний седан від Huawei та BAIC. 5,1-метровий седан продаватимуть із літа за ціною від $41 000. Електромобіль буде доступний задньопривідній 309-сильній та повнопривідній 524-сильній модифікаціях. Максимальна швидкість обмежена на 215 км/год.

Lamborghini

Lamborghini Urus SE
Фото: Top Gear

Lamborghini Urus отримав 800-сильну плагін-гібридну версію SE. Це найшвидший у світі кросовер, здатний розвинути 312 км/год. Розгін до 100 км/год займає 3,4 с, а ще автомобіль здатен проїхати 60 км на електротязі. До того ж, гібриду оновили дизайн передньої частини і дверей багажника.

Mazda

Mazda EZ-6
Фото: Mazda

Нова Mazda EZ-6 – 4,9-метровий електричний седан, який стане наступником Mazda 6. У нього клиноподібний силует із довгим капотом та припіднятою задньою частиною. У салоні встановлено два екрани, а передні крісла розділені високою консоллю. Mazda EZ-6 запропонують у електричній версії із запасом ходу 600 км та в варіанті з бензиновим мотор-генератором, який зможе проїхати 1000 км.

Mercedes-Benz

Mercedes G580 with EQ Technology
Фото: Autocar

Однією з головних новинок автошоу в Пекіні став новий Mercedes G580 with EQ Technology. Електричний "Гелендваген" майже не змінився зовні та зберігає позашляхові властивості. Його чотири електромотори сумарно видають 587 к. с. і дозволяють стартувати до сотні за 4,7 с. З батареєю на 116 кВт∙год запас ходу складає 473 км. До того ж, Mercedes G580 EQ може розвертатися на місці.

Mercedes-AMG GT63 S E Performance
Фото: Autocar

Також на виставці показали 816-сильний гібридний суперкар Mercedes-AMG GT63 S E Performance. Він стартує до 100 км/год за 2,8 с і розвиває 320 км/год. При цьому він може проїхати 13 км на електротязі і споживає 8,2 л/100 км.

Важливо Вразив американців: у Житомирі створили неймовірний шестиколісний "Гелендваген" (відео)

MG

MGEX181
Фото: Autocar

MGEX181 присвятили 100-річчю британської марки. Одномісний електричний болід із обтічним витягнутим силуетом здатен розігнатися до сотні за 1,9 с і розвинути швидкість понад 400 км/год. Сповільнюють його гальмівні парашути.

Mini

Mini Aceman
Фото: BMW

Новий Mini Aceman – компактний 4,1-метровий електрокросовер. Його дизайн витриманий у традиційному стилі Mini, а в салоні встановлено великий круглий дисплей. Об’єм багажника складає 300 л. Електромобіль Mini буде доступний у передньопривідних версіях потужністю 184 і 218 к. с., а його запас ходу складає від 310 до 406 км.

Nissan

Фото: Nissan

Nissan презентував на Auto China чотири моделі, які стануть серійними до 2027 року. Серед них електричні седан Nissan Epoch та кросовер Epic, а також плагін-гібриди Nissan Evo і Era. Для них розробляють пневмопідвіску, автопілот і штучний інтелект.

Smart

Smart #5
Фото: CarNewsChina

4,5-метровий електрокросовер Smart #5 стане найбільшою моделлю в історії марки. Авто вирізняється оригінальною оптикою та позашляховими атрибутами. У салоні встановили чотири окремі крісла, а на передній панелі – три дисплеї. Електрокару готують 800-вольтну установку, а його запас ходу складає 550 км.

Toyota

Toyota bZ3C
Фото: CarNewsChina
Toyota bZ3X
Фото: CarNewsChina

Toyota привезла до Китаю два електричні кросовери. Нова Toyota bZ3C – молодіжна купеподібна модель, а bZ3X – просторіша сімейна модель. У них загострений "ніс" і тоненькі світлодіодні фари й ліхтарі. У салоні на передній панелі встановили два дисплеї, а оснащення включає автопілот.

Volkswagen

Volkswagen Passat/Magotan
Фото: autohome.com.cn

На Auto China показали седан Volkswagen Passat B9, який в Китаї продаватимуть під назвою Magotan. Він підріс до майже 5 м у довжину, став елегантнішим у профіль та агресивнішим в анфас. У салоні на передній панелі встановили три дисплеї. Volkswagen Magotan дебютував із бензиновими турбомоторами об’ємом 1,5 л (160 к. с.) і 2,0 л (220 к. с.).

Volkswagen Tiguan L Pro
Фото: autohome.com.cn

Також презентували подовжений кросовер Volkswagen Tiguan L Pro. Він хоч і став на 20 см більшим, проте поки не отримав третій ряд сидінь. Авто зі старту запропонують із 2,0-літровими турбочетвірками потужністю 186 і 220 сил.

Wuling

Wuling Starlight EV
Фото: CarNewsChina

Китайський бренд General Motors презентував електричний варіант моделі Starlight. Обтічний 4,8-метровий седан за $13 800 має великий 540-літровий багажник та досить багато оснащений – в базовій версії є безключовий доступ, клімат-контроль, датчики світла і дощу. Він отримав 136-сильний мотор і доступний у двох модифікаціях – із запасом ходу 410 і 510 км.

До речі, недавно Skoda презентувала свою найпотужнішу та найшвидшу модель.

Також Фокус розповідав, що в Україні з'явився новий Hyundai Santa Fe.

Теги по теме
авто
Источник материала
Поделиться сюжетом