"Розуміли, що там є цивільні": нові подробиці удару ЗС РФ по Одесі
"Розуміли, що там є цивільні": нові подробиці удару ЗС РФ по Одесі

"Розуміли, що там є цивільні": нові подробиці удару ЗС РФ по Одесі

За словами речника Сил оборони півдня Дмитра Плетенчука, противник показав себе справжнім терористом, адже атакував узбережжя. Крім того, на пошкоджених об'єктах постійно займаються діти.

29 квітня російські окупанти атакували вкотре Одесу. По місту завдали удару ракетою, що в результаті призвело до жертв і постраждалих. Представник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону поділився деякими подробицями ворожого терору.

За його словами, фахівці продовжують з'ясовувати подробиці про озброєння, яким і було завдано удару по південному українському регіону. Попередньо йдеться про касетну ракету "Іскандер", однак більш точно можна буде про це заявляти лише після завершення експертних заходів.

Речник Сил оборони півдня додає, що якщо зважати на отвори на стінах, які залишилися від падіння ракети, то можна зробити висновки, що в ній були уражаючі елементи, зокрема шрапнель. Призначені такі боєприпаси для знищення живої сили.

"Як бачите, для росіян, живою силою є цивільні жителі міста Одеса, які гуляють трасою Здоров'я. Показали себе як завжди терористами, які обстрілюють узбережжя", — заявив Дмитро Плетенчук.

Окремо удар по місту в ефірі телемарафону прокоментував представник Одеської обласної військової адміністрації, а також спікер Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук. За його словами, унаслідок ворожого терору сталася пожежа в палаці студентів Одеської юридичної академії, який у народі заведено називати "Палац Гаррі Поттера".

Це не просто красиве туристичне місце, адже на території розташовані спортивні об'єкти, де часто займаються діти. Відповідно, поруч завжди перебуває багато людей. Це черговий прояв тероризму з боку противника. ЗС РФ атакують цілеспрямовано цивільні об'єкти, каже представник Одеської ОВА.

"Мова про черговий терористичний акт з боку Росії. Вони прекрасно розуміли, що там є цивільні люди, може бути багато дітей. Розуміли, що там є спортивні майданчики, є стадіони, що там мирне життя, наскільки воно можливе в нашому фактично прифронтовому на сьогодні місті", — заявив Сергій Братчук.

Нагадаємо, 30 квітня повідомлялося, що після удару по Одесі зросла кількість жертв. У лікарні перебувають 23 постраждалих громадян. Серед них вісім у важкому стані, а ще четверо — у вкрай важкому, розповів голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Теги по теме
Обстрел Одесса
Источник материала
Поделиться сюжетом