19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ППО партнерів не врятує: ветеран АТО пояснив неможливість створення "купола" від атак РФ
ППО партнерів не врятує: ветеран АТО пояснив неможливість створення "купола" від атак РФ

ППО партнерів не врятує: ветеран АТО пояснив неможливість створення "купола" від атак РФ

За словами Євгена Дикого, територія України досить велика, тому тут неможливий варіант "куполу", як в Ізраїлі.

Повністю закрити Україну "куполом" від російських ракетних і дронових ударів неможливо, тому варто говорити про точковий захист міст та об'єктів. Про це в інтерв'ю виданню "Новинарня" повідомив військовий і політичний аналітик, ветеран АТО Євген Дикий, коментуючи новини щодо передачі Україні систем ППО від партнерів.

"Чи буде в нас в межах цієї війни ППО, яке дасть нам отаке 99% збиття як було під час атаки Ірану на Ізраїль, то на жаль, я змушений розчарувати. Такого точно не буде. Якщо нам вдасться збивати принаймні три чверті всього, що летить, це вже буде непогано. А от чи буде в нас ППО достатнє для того, щоб росіяни не змогли "покласти" повністю нашу промисловість, щоб не могли підірвати нашу тилову логістику і т.д., то тут я сподіваюсь, що так", — так Дикий висловився про перспективи захисту українського повітряного простору завдяки ППО партнерів.

Важливо Українці "відчують": Зеленський розкрив результати перемовин щодо посилення Patriot (відео)

За словами Євгена Дикого, площа території України досить велика, тому закрити її як Ізраїль "куполом" неможливо.

"В Росії зараз ключова проблема – що вони дуже велика країна і прикрити ці площі ніяке ППО у світі не здатне. В нас краще, але ми теж немаленька країна. Закрити нас суцільно аля "куполом", на жаль, не можливо. Це в будь-якому випадку буде точковий захист окремих міст, промислових об’єктів. Однак кількість цих місць та об’єктів може суттєво зрости", — вважає військовий.

Дивитися з 25:07

10 квітня стало відомо, шо через затримку допомоги від Сполучених Штатів і партнерів в України можуть закінчитися ракети для систем ППО. Американський топофіцер Крістофер Каволі попереджав, що це може зробити Україну більш уразливою.

Також Фокус писав, що Німеччина у новому пакеті військової допомоги передала Україні систему ППО Skynex. Експерти розповіли про її основні характеристики.

Источник материала
Поделиться сюжетом