Удар по Одесі ракетою з касетною БЧ: Коваленко розповів, яку мету переслідували росіяни
Удар по Одесі ракетою з касетною БЧ: Коваленко розповів, яку мету переслідували росіяни

Удар по Одесі ракетою з касетною БЧ: Коваленко розповів, яку мету переслідували росіяни

На думку військово-політичного оглядача, в обраній для удару локації немає військових об'єктів, але для атаки використовували касети з посиленим вражаючим ефектом.

Метою Росії під час ракетного обстрілу Одеси 29 квітня, було залякування мирного населення. Про це 30 квітня пише військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у своєму Telegram-каналі.

За його словами, по Одесі було випущено балістичну ракету з касетною бойовою частиною типу 9М723, яку застосовують для ураження великих скупчень живої сили або техніки противника. Це перший випадок застосування такого типу боєприпасів в Одесі, що є серйозним прецедентом.

"Учора низка спостерігачів вирішили, що було збиття цієї ракети, помилково прийнявши розкриття БЧ за ураження її ЗУР. Проте, очевидно, що російські окупанти пішли на вчинення кривавого злочину, якраз після Вербної неділі, навмисно", — додав Коваленко.

Експерт зазначає, що вибір касетних бойових частин, посилених шрапнеллю, для атаки цивільних об'єктів вказує на жорстокі наміри окупантів.

"Російське командування прекрасно знало, що в цій локації немає військових об'єктів, а навіть якби й були, то по них логічніше бити осколково-фугасними БЧ проникного, бетонобійного типу. Але ні. Вибрані були саме касети, причому з посиленим вражаючим ефектом", — пояснив Коваленко.

На його думку, такі дії знову підтверджують, що терор проти цивільного населення залишається пріоритетною тактикою для російських військ, які готові знехтувати як вартістю, так і складністю виробництва боєприпасів, аби досягти своїх цілей.

Обстріл Одеси 29 квітня

Увечері 29 квітня ЗС РФ атакували Одесу. За словами голови Одеської ОВА Олега Кіпера, унаслідок атаки було пошкоджено житлові будинки та цивільну інфраструктуру. Унаслідок атаки загинули п'ятеро людей, 32 дістали поранення. Серед постраждалих виявився екснардеп Сергій Ківалов.

Представник Української добровольчої армії Сергій Братчук зазначив, що окупанти вдарили по місту балістичними ракетами, одна з них розкрилася в повітрі і випустила касетні боєприпаси. Також під удар ЗС РФ потрапив палац студентів Одеської юридичної академії — "будинок Гаррі Поттера". За словами представника Сил оборони півдня Дмитра Плетенчука, балістичні ракети були наповнені шрапнеллю.

Нагадаємо також, що 30 квітня офіційно підтвердили смерть унаслідок російської атаки проректора одеського Міжнародного гуманітарного університету з питань навчально-інноваційного розвитку та економічної діяльності Бориса Васильєва.

Теги по теме
Обстрел
Источник материала
Поделиться сюжетом