Ваша собака в небезпеці: які рослини можуть убити хвостатого на прогулянці - ростуть у вас у дворі
Ваша собака в небезпеці: які рослини можуть убити хвостатого на прогулянці - ростуть у вас у дворі

Ваша собака в небезпеці: які рослини можуть убити хвостатого на прогулянці - ростуть у вас у дворі

Власники собак проводять багато часу на вулиці та відпускають гуляти у садах та парках, виїжджають на природу за місто.

Крім кліщів, особливо активних у теплу пору року, небезпеку для чотирилапих друзів становлять деякі квіти. Ветеринарний лікар Джулі Базбі у своєму блозі розповіла, яких рослин слід уникати на прогулянках.

Нарциси

Нарциси. Фото: Youtube

Більшість токсичних компонентів у нарцисах, таких як лікорин, оксалати кальцію та інші алкалоїди, знаходяться у цибулинах. Слідкуйте, щоб ваш улюбленець не викопував їх на клумбі. Квіти можуть викликати у собаки подразнення порожнини рота та посилене виділення слини, блювання, діарею, зниження кров'яного тиску, аритмію.

Благоустрій території

Конвалії. Фото: Youtube

Токсини в конвалії дуже сильнодіють і можуть бути смертельними для собак. Квіти містять глікозиди, що впливають на електричну активність серця собаки. Це може призвести до уповільнення серцевого ритму, низького кров'яного тиску, судом.

Тюльпани та гіацинти

Гіацинт. Фото: Youtube

Тюльпан і гіацинт містять однаково токсичні алкалоїди, що знаходяться у найбільшій концентрації у цибулинах. Розпізнати симптоми отруєння можна за прискореним диханням собаки, блюванням, діареєю, слинотечею.

Тис

Тис. Фото: Youtube

Тис – популярний чагарник для озеленення ділянок. Існує багато видів цієї рослини, але для собак найбільш токсичний тис японський, тис англійський та тис китайський. Ознаки отруєння: слинотеча, блювання, діарея, розширення зіниць, судоми, тремор, утруднене дихання.

Хризантеми

Хризантеми. Фото: Youtube

Хризантеми мають відносно низький ризик небезпечної токсичності, порівняно з іншими отруйними рослинами. Ознаки отруєння собак хризантемами можуть включати слинотечу, блювання та діарею.

Пес на прогулянці. Фото: Youtube

Раніше ми повідомляли, що не просто пухнасті та смішні: унікальні особливості котячих лапок, про які ви не знали.

Источник материала
Поделиться сюжетом