Велетенський монстр вагою в 65 кг: чоловік спіймав рибу рекордних розмірів
Велетенський монстр вагою в 65 кг: чоловік спіймав рибу рекордних розмірів

Велетенський монстр вагою в 65 кг: чоловік спіймав рибу рекордних розмірів

Даррен Рейтц з Великої Британії, який захопився риболовлею лише у 2017 році, вже замислюється про нові подвиги.

34-річний Даррен Рейтц, рибалка-любитель з Рейнхема, став рекордсменом, витягнувши з озера Чігборо в Мальдоні величезного сома вагою 143 фунти (близько 65 кг). Це офіційно найбільша прісноводна риба, спіймана на вудку у Великій Британії, пише видання The Telegraph.

У суботу, 27 квітня, Рейтц пішов на річку о 8:30 ранку, але протягом більше ніж 12 годин не міг нічого зловити. Лише пізно ввечері, близько 22:30, чоловікові нарешті пощастило заманити на гачок гігантського сома. Знадобилося 50 хвилин, щоб рибалка-аматор разом зі своїми трьома друзями, витягнув здобич з води.

Важливо Рибалки не вірять: 15-річна дівчинка спіймала величезну рибу, яка викликала суперечки (фото)

"Мої друзі почали панікувати, бо це явно була велика риба. Підказували, як правильно тягнути. Коли все вдалось, я був на сьомому небі від щастя. Ніколи не очікуєш, що зловиш щось подібне ", — поділився емоціями рекордсмен.

Повідомляється, що попередній рекорд (130 фунтів) був встановлений у 2000 році. Після цього реєстрацію уломів було призупинено через побоювання щодо нелегального імпорту великих сомів. Британський комітет з встановлення рекордів (BRFC) відновив процедуру лише у листопаді 2023 року.

Рибальський клуб "Чігборо" нагородив Даррена Рейтца 143 фунтами стерлінгів за його здобутки. У пості на Facebook вони опублікували фотографії рекордсмена поруч з гігантським уловом й зазначили: "Грізні погодні умови на вихідних не зіпсували Даррену Рейтцу настрій".

Сам рибалка, який почав займатися цим хобі лише у 2017 році, вже замислюється про нові подвиги.

Даррен виловив сома вагою 65 кг
Фото: Chigboro Fisheries

Нагадаємо, раніше Фокус писав, що біля узбережжя провінції Пхукет (Таїланд) рибалки витягли з води гігантську рибу довжиною понад 2,5 метра та вагою 8,6 кг. Це так звана "риба-землетрус" (оселедцевий король), яку в японській міфології називають передвісницею стихійних лих та епідемій.

Також рибалка Ллойд Вотсон із Великої Британії впіймав у штучному озері Чу-Веллі, що поблизу Бристоля, щуку з рекордною вагою — 47 фунтів 5 унцій (майже 22 кг).

Теги по теме
фото рекорд
Источник материала
Поделиться сюжетом