F-18 — кращі: генерал розповів про небезпеку винищувачів F-16
F-18 — кращі: генерал розповів про небезпеку винищувачів F-16

F-18 — кращі: генерал розповів про небезпеку винищувачів F-16

Україні пообіцяли літаки F-16, адже вони дешевші за F-18, які є надійнішими та технічно мають більше переваг, розповів колишній заступник голови Генштабу ЗСУ Ігор Романенко.

Колишній заступник голови Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко заявив, що наполягав на отриманні від західних партнерів сучасніших винищувачів F-18. За його словами, ці літаки більше підходять до умов, які чекають на українських льотчиків. Про це він повідомив у коментарі "ТСН.ua".

Він зазначив, що вибір зупинили на винищувачах F-16, тому що вони дешевші.

"У F-16 захоплювач повітря знаходиться під фюзеляжем — дуже низько до злітної смуги. Це небезпечно, бо з повітрям до літака може потрапити мілке каміння і пошкодити двигуни", — сказав Ігор Романенко.

Важливо Україні згодяться й несправні: у Повітряних силах пояснили, навіщо їм списані F-16 (відео)

Генерал-лейтенант наголосив, що через це доведеться постійно перевіряти злітно-посадкову смугу та захищати від дрібного каміння. Натомість у літаків F-18 захоплювачі повітря розташовані збоку, тому ці борти надійніші й технічно мають більше переваг. Зокрема, літаки витриваліші, їх використовували за різних погодних умов в Австралії, Канаді, Іспанії.

Романенко зауважив, що F-18 дорожчі, тому Україні пообіцяли дешевший варіант — F-16.

"Але ж і цей обіцяний варіант не дають, затягують постачання", — додав він.

Нагадаємо, 1 травня речник Повітряних сил Ілля Євлаш заявив, що Україна отримає винищувачі F-16 після Великодня. За його словами, ця дата вже декілька разів змінювалася.

29 квітня речник ПС Ілля Євлаш розповів, що перш ніж Україна отримає літаки F-16, потрібно підготувати інфраструктуру для них. Ці борти проводитимуть операції з відбиття російських повітряних атак.

Теги по теме
Самолет авиация
Источник материала
Поделиться сюжетом