Головне за 1 травня: дешеві яйця перед Великоднем, небезпека вакцини від коронавірусу та достроковий вихід на пенсію
Головне за 1 травня: дешеві яйця перед Великоднем, небезпека вакцини від коронавірусу та достроковий вихід на пенсію

Головне за 1 травня: дешеві яйця перед Великоднем, небезпека вакцини від коронавірусу та достроковий вихід на пенсію

До 60-ти чекати не доведеться: хто з українців у 2024 році може достроково вийти на пенсію

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Деякі категорії українців можуть вийти на пенсію достроково. Це передбачено статтею 115 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Про це стало відомо завдяки повідомленню пресслужби Пенсійного фонду України. Для дострокового виходу на пенсію слід звернутися до органу Пенсійного фонду з відповідною заявою та документами.

"Ні стида, ні совісті": Настя Каменських похизувалася собою у Маямі, поки в Україні йде війна

Співачка Настя Каменських

Відома українська співачка Настя Каменських показала себе у Маямі під час війни у рідній країні. Дружина репера і продюсера Потапа похизувалася собою за кордоном і розповіла, навіщо вона поїхала до цієї країни зараз. Українська артистка показала себе посеред Маямі, заявивши про те, що вона приїхала туди презентувати свою нову композицію. Настя з’явилася перед камерою у джинсах, кросівках, топі та чорних сонцезахисних окулярах. Із собою артистка взяла сумку.

Куди варто заглянути перед Великоднем за дешевими яйцями: огляд цін

Яйца, супермаркет, фото: Знай.ua

Великдень вже зовсім близько, і час заповнити святковий стіл настав. І, звичайно ж, неможливо уявити великодній кошик без яєць. Способи їхнього прикраси можуть бути різноманітними, але спочатку потрібно подумати про те, де можна купити яйця за вигідною ціною. Крім цін, при виборі місця покупки яєць для великоднього столу також важливо звернути увагу на якість товару та умови зберігання. Купуючи продукти в перевірених магазинах, можна бути впевненим у їхній свіжості та безпеці для здоров'я. Крім того, деякі мережі можуть пропонувати додаткові акції та знижки для постійних клієнтів, що також може стати приємним бонусом при виборі місця покупки.

Вакцина від COVID-19 викликала тромби: виробник вперше зізнався у небезпеці

Вакцинація, скріншот: YouTube

AstraZeneca визнала в суді, що їхня вакцина проти COVID-19 може у рідкісних випадках спричиняти серйозні побічні ефекти, такі як формування кров'яних згустків і зниження тромбоцитів. Один з позивачів, Джеймі Скотт, стверджує, що після вакцинації у нього виникли тромбоз та крововилив у мозок, що спричинило постійні ушкодження. Уряд погодився покрити судові витрати компанії. AstraZeneca стверджує, що синдром, який викликає утворення кров'яних згустків та зменшує тромбоцити, може виникати незалежно від їхньої вакцини.

За вуха тягнути до ТЦК не збираються? Вирішено долю українських чоловіків, які живуть за кордоном

мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми // кадр з відео

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина заявила, що облік у ТЦК не означає "автоматичну мобілізацію на фронт". Рішення України поновлення даних спрямоване на визначення потенціалу мобілізації, пояснила віце-прем'єр. Також вона заявила, що Україна не примусово повертатиме чоловіків призовного віку з-за кордону. Про це розповіла Ольга Стефанишина, коментуючи питання щодо припинення надання консульських послуг за кордоном. Вона запевнила, що надання своїх даних територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки не означає автоматичної мобілізації на фронт.

Теги по теме
Коронавирус продукты
Источник материала
Поделиться сюжетом