Навіть при +40 за Цельсієм: чому хитрі німці не встановлюють кондиціонери
Навіть при +40 за Цельсієм: чому хитрі німці не встановлюють кондиціонери

Навіть при +40 за Цельсієм: чому хитрі німці не встановлюють кондиціонери

У Німеччині кондиціонери використовуються менш поширено, ніж в країнах з аналогічним кліматом. Главред з'ясував, чому німці не використовують кондиціонери.

Клімат в Німеччиністає все більш теплішим, однак гуляючи вулицями більшості міст важко помітити вже звичні коробки від кондиціонерів, що є досить поширеними в інших країнах світу. Автор YouTube каналу "Американець в Німеччині" зазначив, що в Німеччині не прийнято встановлювати кондиціонери навіть у спекотну погоду через кілька причин і виділив 4 основні.

Чому в Німеччині не прийнято встановлювати кондиціонери

За його словами, головною причиною такого рішення є вартість тарифу за електроенергію.

"Зараз електроенергія коштує від 40 до 50 євроцентів за кіловат-годину, що робить її в чотири рази дорожчою ніж у Сполучених Штатах", - наголошує блогер.

Крім того, він додає, що німці дуже піклуються про навколишнє середовище. Вони дійсно хочуть економити енергію, незважаючи ні на що.

Тобто, у багатьох німців не виникає потреби в кондиціонерах, і вони вважають, що здоровий спосіб життя передбачає природну вентиляцію та адаптацію до погодних умов.

Третьою причиною нелюбові німців до кондиціонерів є елементарна невіра у їх користь. Блогер зазначає, що більшість громадян Німеччини впевнені, що кондиціонер є причиною хвороб.

Також, шум від кондиціонерів може бути дратівливим для оточуючих, що також може вплинути на рішення щодо їх встановлення.

Четверта причина - клімат. Кліматичні умови в більшості регіонів Німеччини зазвичай не настільки спекотні, щоб кондиціонер був необхідний для комфортного перебування у приміщеннях. Багато будівель також мають товсті стіни та добре ізольовані вікна, що дозволяє зберігати прохолоду усередині приміщення під час літніх місяців.

Дивіться відео про те, чому Німеччині не використовують кондиціонери:

Як зберігати прохолоду в домі влітку

Луїс Сальдівар, енергоменеджер 86-ї інженерно-саперної ескадрильї бази ВПС США "Рамштайн" у Німеччині зазначає, що один з найефективніших способів зберегти прохолоду в будинку влітку - це відчиняти вікна на ніч, щоб впустити в будинок найхолодніше повітря за день.

"Вранці закриття вікон і ролетів допомагає зберегти прохолодне повітря всередині і мінімізувати сонячне нагрівання від сонця ззовні", - вказує він.

Він додає, що ролети зазвичай опускаються вниз і блокують майже все сонячне світло (а також сильні дощі та шторми) від потрапляння у вікна, що значно зменшує накопичення тепла, охолоджуючи повітря всередині вашого будинку. У більшості німецьких будинків на кожному вікні встановлені ролети, якими можна керувати вручну за допомогою ручок або автоматично за допомогою електродвигуна.

"Дуже важливо провітрювати і замінювати повітря в будинку принаймні раз на день для вашого здоров'я і для запобігання появі цвілі і грибка. Провітрювання, або примусове провітрювання, вашого будинку зробить його прохолоднішим, але воно також може покращити настрій і самопочуття, просто відкривши вікна", - каже Салдівар.

Що відомо про авіабазу "Рамштайн"

База Повітряних сил (ПС) США "Рамштайн" (англ. Ramstein AB / RAB) — найбільша повітряна база ЗС США у Європі біля міста Рамштайн-Мізенбах землі Рейнланд-Пфальц, Німеччина. Тут розташоване Командування Американських Повітряних Сил у Європі (англ. United States Air Forces in Europe — USAFE) та Союзне Повітряне Командування "Рамштайн" НАТО (англ. Allied Air Command Ramstein), повідомляє Вікіпедія.

Один з найбільших військових об'єктів НАТО у Європі. Найбільший об'єкт з персоналом США за межами Сполучених Штатів. У розташованому поряд Кайзерслаутерні живе 50 тис. американців, що пов'язані з базою.

Вам також може бути цікаво:

Источник материала
Поделиться сюжетом