Окупанти прагнуть замінити мешканців трьох сіл окупованої Херсонщини громадянами Росії, — ЦНС
Окупанти прагнуть замінити мешканців трьох сіл окупованої Херсонщини громадянами Росії, — ЦНС

Окупанти прагнуть замінити мешканців трьох сіл окупованої Херсонщини громадянами Росії, — ЦНС

В ЦНС розповіли, що окупанти облаштовують загороджувальну сітку над дорогою Р57 на ділянці Гола Пристань — Таврійське, намагаючись таким чином вберегти свою техніку від українських безпілотників.

Російські окупанти продовжують примусово заміщати місцеве населення росіянами, які погоджуються переїхати на тимчасово окуповані території України. Наразі йдеться про населені пункти у лівобережній частині Херсонської області. Про це 1 травня повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

За інформацією місцевого підпільного руху, окупанти намагаються виселити жителів Голої Пристані, Коханів та Гладківки.

Фото: Google Maps

При цьому вони переміщують їх на південь області і до Криму, у переповнені приміщення, що знаходяться у незадовільному санітарному стані. Робиться це спеціально, аби українці зголосилися на переїзд до Російської Федерації або на військовий облік, що тягне за собою подальшу мобілізацію та участь у російсько-українській війні.

Натомість окупанти завозять у ці села працівників окупаційної влади — громадян РФ та росіян, які бажають переїхати жити в тимчасово окуповані райони України.

Вивозять окупанти місцевих мешканців з цих населених пунктів лівобережжя на відібраних у навчальних закладів та АТП автобусах, не дозволяючи при цьому забирати з помешкань габаритні речі, а лише ручну поклажу. Тобто люди просто залишають свої домівки і весь нажитий скарб на поталу тим, кого привезуть російські загарбники.

"Дані заходи є частиною російського плану з витіснення українців з прифронтових ділянок, що є складовою геноциду українського населення та цілковитої зміни демографічного складу на тимчасово окупованих територіях півдня та сходу України", — наголошують у ЦНС.

Крім того, Центр розповів, що окупанти облаштовують загороджувальну сітку над дорогою Р57 на ділянці Гола Пристань — Таврійське. Таким чином вони намагаються вберегти свою техніку від українських безпілотників. Сітку вони закріплюють на стовпах і деревах обабіч дороги.

Важливо Важливо для контрдиверсійних заходів: Плетенчук розповів про роль острова Нестрига для ЗСУ (карта)

Нагадаємо, Фокус писав, що 29 квітня російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися в Нетайлове, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра у Херсонській області.

Теги по теме
Обстрел Херсон
Источник материала
Поделиться сюжетом