Удари по густонаселених районах: ЗС РФ обрали Одесу ключовою ціллю, — Євлаш
Удари по густонаселених районах: ЗС РФ обрали Одесу ключовою ціллю, — Євлаш

Удари по густонаселених районах: ЗС РФ обрали Одесу ключовою ціллю, — Євлаш

За словами спікера Повітряних сил, противник бажає дестабілізувати моральний стан українців, тому й обстрілює мирні міста ракетами, які складно перехопити.

Російські окупанти в ніч на 1 травня атакували Одесу балістичними ракетами "Іскандер-М". Націлені вони були на густонаселені райони міста. Подробицями поділився речник Повітряних сил Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

За його словами, зараз противник обрав місто на півдні України як ключову ціль. Такі атаки спрямовані на те, щоб залякати людей і дестабілізувати моральний стан українців.

"Як ми бачимо, ворог обрав зараз собі ключовою ціллю Одесу. Раніше він бив і продовжує бити в тому числі по Харкову. Цього разу він атакував трьома балістичними ракетами "Іскандер-М" густонаселені райони Одеси. У результаті чого є загиблі та постраждалі люди", — заявив Ілля Євлаш.

Окремо речник Повітряних сил додав, що росіяни продовжують завдавати ударів саме балістичним озброєнням, адже розуміють, що його дуже складно перехопити. Відповідно, це навмисна тактика терору з боку противника.

Раніше ці ракети вже застосовували по мирних містах, проте в основному вони призначені для того, щоб бити по великих площах.

"Тільки один комплекс, який уже довів свою ефективність у бою, здатний протистояти балістиці, це Patriot. І ми потребуємо більшої кількості таких систем і ракет до них, щоб боротися з російським терором", — підсумував Ілля Євлаш.

Голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер у своєму Telegram-каналі підтвердив той факт, що місто атакував противник за допомогою балістичних ракет.

Без жертв не обійшлося, тому влада закликає населення відповідальніше ставитися до небезпеки й оперативно реагувати на сигнали повітряної тривоги.

"Унаслідок атаки загинули три людини, ще троє поранені. Постраждалим надається вся необхідна медична допомога. Є пошкодження цивільної інфраструктури", — написав Олег Кіпер.

Нагадаємо, 30 квітня оглядач Олександр Коваленко розповів, яку мету переслідували росіяни, коли завдавали удару по Одесіракетою з бойовою частиною. За його словами, в обраній для удару локації немає військових об'єктів, але для атаки використовували касети з посиленим вражаючим ефектом.

Теги по теме
Обстрел Одесса
Источник материала
Поделиться сюжетом