19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ЗС РФ не просунулися під Авдіївкою, але створюють загрозу оперативного рівня в Часовому Яру, — ISW
ЗС РФ не просунулися під Авдіївкою, але створюють загрозу оперативного рівня в Часовому Яру, — ISW

ЗС РФ не просунулися під Авдіївкою, але створюють загрозу оперативного рівня в Часовому Яру, — ISW

За словами аналітиків, росіянам, імовірно, знадобиться тривала пауза, щоб посилити свої підрозділи та перекинути додаткові сили в район Очеретине, якщо планується наступ на українські позиції біля Торецька.

30 квітня російські війська не домоглися підтверджених наступів урайоні Авдіївки — сталося це вперше за останній час. За даними українських джерел, атак у напрямку Бахмут — Часів Яр було більше, ніж у районі на захід від Авдіївки. Про це повідомляє "Інститут вивчення війни" у зведенні від 30 квітня.

У ранкових і вечірніх зведеннях Генштабу від 30 квітня зазначалося, що протягом дня ЗСУ відбили загалом 47 атак на Авдіївському напрямку і 57 — на Бахмутському.

Згідно з оцінками ISW, далі російські війська можуть піти в північному напрямку, вздовж дороги Донецьк — Костянтинівка, після захоплення території тактичного рівня біля Очеретиного. Таким чином на позиції Сил оборони України в районі Торецька може створитися додаткове навантаження і, можливо, загроза оперативного рівня на захід від Часового Яру.

Часів Яр видається операційно значущим районом: його захоплення надало б ЗС РФ плацдарм для наземного наступу на Дружківку і Костянтинівку, які формують пояс із міст-фортець у Донецькій області. Російським військам, імовірно, знадобиться тривала пауза, щоб посилити свої підрозділи та перекинути додаткові сили в район Очеретиного, якщо вони планують наступати на північ, у районі Торецька.

За словами оглядача Костянтина Машовця, угруповання ЗС РФ "Центр", яке наразі відповідає за район Авдіївки, накопичило тактичний резерв із трьох невеликих піхотних полків. За оцінками ISW, ЗС РФ, імовірно, накопичують резерви оперативно-стратегічного рівня для підтримки очікуваного весняно-літнього наступу.

Нагадаємо, що, за словами Євгена Дикого, поки йде допомога, ЗСУ буде вкрай складно: окупанти хочуть дотиснути Часів Яр.

Також повідомлялося, що Часів Яр може стати дляЗС РФ вихідним кордоном на Костянтинівку.

Источник материала
Поделиться сюжетом