ЗСУ відновили позиції біля Ямполівки на Донбасі: як їм це вдалося
ЗСУ відновили позиції біля Ямполівки на Донбасі: як їм це вдалося

ЗСУ відновили позиції біля Ямполівки на Донбасі: як їм це вдалося

Українські військові пішли на штурм ворожих позицій. Попри значну перевагу в живій силі та засобах, ЗСУ намагаються навʼязати росіянам свою ініціативу, розповіли аналітики DeepState.

Збройні сили України відновили позиції східніше Ямполівки Донецької області. Зокрема, ворога вдалося уразити силам 23-го окремого стрілецького батальйону та 63-ї окремої механізованої бригади. Про це повідомили аналітики DeepState в X (Twitter).

"Сили Оборони відновили позиції східніше Ямполівки", — йдеться у повідомленні.

Ситуація на фронті

Українські військові з 23-го ОСБ та 63-ї ОМБр уразили позиції Збройних сил Російської Федерації з подальшим штурмом. Аналітики наголосили, що попри значну перевагу окупантів в особовому складі та засобах ураження, ЗСУ намагаються навʼязати росіянам свою ініціативу.

У DeepState опублікували відео, в якому показали, як декілька українських бійців пішли на штурм ворожих позицій. Завʼязався ближній бій з ворогом, проте Силам оборони вдалося здолати противника. В результаті російські військові зазнали втрат, деякі з них здалися в полон. Крім цього, відбувся потужний вибух, після якого в небо здійнявся густий дим.

Нагадаємо, 1 травня аналітики DeepState розповіли, що російським військовим вдалося захопити Керамік та Новокалинове Донецької області. Крім цього, окупанти просунулися ближче до Новоолександрівки та Урожайного.

Того ж дня експерт Bild з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке зауважив, що протягом минулого тижня окупанти просунулися на три кілометри вглиб позицій ЗСУ до селища Очеретине Донецької області. Після чого противник почав розширювати утворений плацдарм.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Донбасс Донецкая область военные
Источник материала
Поделиться сюжетом