Журналістам повернуть доступ до Верховної Ради: подробиці
Журналістам повернуть доступ до Верховної Ради: подробиці

Журналістам повернуть доступ до Верховної Ради: подробиці

Журналісти знов отримають доступ до кулуарів Верховної Ради для висвітлення роботи парламенту під час пленарних засідань. ЗМІ працюватимуть у такому ж режимі, як і під час пандемії коронавірусу.

Про це повідомив керівник Апарату Ради В’ячеслав Штучний під час круглого столу на тему доступу ЗМІ до кулуарів парламенту та відновлення онлайн-трансляцій засідань, передає "Укрінформ". "Ми повертаємося до тієї практики, яка була під час пандемії ковіду. Під час засідання Верховної Ради у будівлі зможуть перебувати 20-30 представників ЗМІ", – сказав він.

Штучний додав, що журналісти вже подали заяви на акредитацію.

"Ми готові до проведення додаткової акредитації. Після Великодня зберемо журналістів для інструктажу під час перебування в парламенті", – заявив він.

Своєю чергою спікер Ради Руслан Стефанчук нагадав, що парламент – єдиний в україні законодавчий орган, який працює в умовах воєнного стану, тож ворог може вважати його одним із "центрів прийняття рішень".

"Маємо ризики, які щомісяця підтверджуються відповідними листами від спецслужб", – розповів Стефанчук.

З огляду на це представниця Управління державної охорони Валентина Савіцька сказала, що необхідно буде належним чином верифікувати журналістів, яких буде допущено до будівлі Ради. Вона нагадала, що раніше акредитацію мали понад 4 тис. представників ЗМІ.

Источник материала
Поделиться сюжетом