Банківська скринька: скільки коштує оренда та чи доцільно там зберігати готівку
Банківська скринька: скільки коштує оренда та чи доцільно там зберігати готівку

Банківська скринька: скільки коштує оренда та чи доцільно там зберігати готівку

У банківській скриньці можна тримати не тільки коштовності, важливі документи, носії інформації, предмети мистецтва, але й готівку. Звісно, варіанти, що дають можливість не лише зберігати, але й примножувати гроші, виглядають значно краще. Але якщо питання стоїть виключно у збереженні коштів, банківські скриньки можна вважати одними з найкращих місць.

Формування фінансової подушки безпеки — недоторканої суми на випадок втрати роботи, непередбачуваних великих витрат тощо — є одним з показників фінансової грамотності. Але зберігати "подушку" під реальною подушкою не завжди можна вважати розумним рішенням, і тут на допомогу можуть прийти банківські сейфи, що забезпечують на порядок вищий рівень захисту, ніж будь-які інші альтернативні варіанти. Про це пише Фокус у своєму новому матеріалі "До форс-мажорів готові. Як правильно створювати фінансову подушку в умовах війни".

Важливо Зберігайте гроші в банках: чи цікаві громадянам України депозити і де тримають найбільше коштів

Для оренди банківської скриньки знадобиться мінімальний пакет документів для проведення ідентифікації клієнта: паспорт та ідентифікаційний код. Надалі при пред'явленні цих документів клієнт отримуватиме право на доступ до скриньки. Про це у коментарі Фокусу розповів Дмитро Замотаєв, директор департаменту роздрібного бізнесу Глобус Банку.

"Вартість оренди сейфа залежить як безпосередньо від розміру самого сейфу (що він більший, то вища ціна), так і терміну, на який орендується сейф (що довше термін оренди, то менша вартість оренди у перерахунку на один день), — зазначив Дмитро Замотаєв. — Наразі вартість оренди малого сейфа становить 10-15 грн на день, а великого — 15-25 грн".

Зберігати "подушку" вдома не завжди можна вважати розумним рішенням

Часто клієнтів цікавить питання, чи можуть користуватися скринькою двоє чи троє людей, та що для цього потрібно. Директор департаменту Глобус Банку зазначає, що скринькою можуть користуватися довірені особи, які визначені безпосередньо орендарем. "Для цього основний орендар має прийти до банку з іншими особами, яким він планує надати доступ до сейфа, та укласти у банку письмову банківську довіреність, — роз'яснює Дмитро Замотаєв. — Банк ідентифікує клієнтів, яким власник бажає надати право доступу до сейфа, та надалі при пред'явленні ними ідентифікуючих документів та на підставі підписаної основним орендарем довіреності буде надавати таким особам доступ до сейфа. Такі послуги зазвичай входять до вартості оренди сейфа".

Нагадаємо, що одним з найпопулярніших способів збереження коштів в Україні є купівля валюти. І тут питання лише в тому, що саме купувати, — долари чи євро.

Раніше Фокус писав, як під час війни захистити свої гроші, та разом з експертами розібрався у плюсах та мінусах різних інвестиційних напрямів — депозитів, ОВДП, нерухомості та банківського золота.

Теги по теме
Деньги Банк
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны