"Безпрецедентна статистика": в Україні зросла кількість ДТП через п'яне водіння
"Безпрецедентна статистика": в Україні зросла кількість ДТП через п'яне водіння

"Безпрецедентна статистика": в Україні зросла кількість ДТП через п'яне водіння

В Україні фіксується безпрецедентно багато ДТП, спричинених керуванням авто у нетверезому стані. Уже за чотири місяці 2024 року в Патрульній поліції нарахували майже 50 тис. випадків "п'яного" водіння.

Про це повідомив перший заступник начальника департаменту Патрульної поліції України Олексій Білошицький в ефірі телемарафону. За його словами, 2023 року правоохоронці зафіксували антирекорд із "п'яного" водіння.

"На жаль, минулого року в нас був антирекорд... 151 тис. матеріалів за зафіксованими фактами керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Уже за чотири місяці цього року маємо знову безпрецедентну статистику – зафіксували майже 50 тис. випадків керування автомобілем у стані сп'яніння", – сказав Білошицький.

Він додав, що керування авто у нетверезому стані є одним із найсерйозніших порушень Кодекс України про адміністративні правопорушення.

"Відповідальність серйозна. Суди ухвалюють рішення і щодо позбавлення права водіння, і щодо стягнення високих штрафів", – інормував Білошицький.

За словами Білошицького, 2024 року зафіксовано більше випадків "п'яного водіння", ніж за аналогічний період 2023-го.

Говорячи про причини такої статистики, він сказав: "Насправді є кілька аспектів, які можуть впливати на це. І обстановка загалом (у країні), і певні особисті моменти. Також необхідно говорити про те, що посилився контроль з боку поліції за цим видом правопорушення".

Також Білошицький нагадав, що наразі розглядається питання законодавчого врегулювання роботи так званих пунктів тверезості, тобто раптового зупинення авто для перевірки водія на тверезість.

Статистика ДТП в Україні 2024 року

За офіційними даними Патрульної поліції, за період з 1 січня 2024 року до 31 березня 2024 року на підконтрольній території України було зафіксовано 4 528 ДТП з постраждалими (за аналогічний період 2023 року – 4 538).

Унаслідок цих аварій загинули 595 осіб (за аналогічний період 2023 року – 655 осіб), травмовано 5 740 осіб (за аналогічний період 2023 року – 5 574 осіб).

Источник материала
Поделиться сюжетом