Чому в Австралії ненавидять кроликів - навіть не їдять
Чому в Австралії ненавидять кроликів - навіть не їдять

Чому в Австралії ненавидять кроликів - навіть не їдять

Кроликів завезли в Австралію перші колоністи ще 1859 року, і це призвело до серйозних наслідків.

Складно повірити, але звичайні кролики можуть стати проблемою національного масштабу, але так сталося в Австралії. В один прекрасний момент милі істоти стали там справжнім ворогом народу.

Чому завезення кроликів до Австралії викликало серйозні проблеми?

Кроликів було завезено до Австралії першими колоністами ще 1859 року, і це призвело до серйозних наслідків. Протягом наступних 50 років вони поширилися на південному сході материка, де активно розмножувалися завдяки своїй високій плодючості та відсутності природних ворогів. Однак таке швидке поширення стало серйозною проблемою для австралійської екосистеми, пише Вікіпедія.

Скільки разів на рік розмножуються кролики?

Найчастіше кролики розмножуються лише три місяці на рік і приносять три посліди на рік. А в Австралії та Новій Зеландії вони плодяться весь рік, видаючи до семи виводків.

Кролики почали поїдати рослинність, необхідну для виживання місцевих видів флори і фауни. Це призвело до зникнення багатьох видів і руйнування лісів, оскільки кролики знищували молоді пагони дерев. Навіть після смерті дорослих дерев залишалася мертва пустка.

Як вирішили проблему кроликів в Австралії?

Для боротьби з кроликами було вжито різних заходів, включно з будівництвом парканів. У 1920-1930-х роках були побудовані огорожі з різних матеріалів, щоб захистити лісові угіддя і сільськогосподарські культури від них. Патрулювання парканів було також організовано для підтримання їх у хорошому стані.

У 1950-х роках розробили вірус міксоматозу, який цілеспрямовано поширювали серед кроликів, і він знизив їхню чисельність. У результаті паркани втратили свою значимість як обмежувача чисельності кроликів.

Источник материала
Поделиться сюжетом