20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Катання на поні, стрільба із лука та інші хобі, які принцеса Шарлотта перейняла від Кейт Міддлтон, Єлизавети ІІ і не тільки
Катання на поні, стрільба із лука та інші хобі, які принцеса Шарлотта перейняла від Кейт Міддлтон, Єлизавети ІІ і не тільки

Катання на поні, стрільба із лука та інші хобі, які принцеса Шарлотта перейняла від Кейт Міддлтон, Єлизавети ІІ і не тільки

У четвер, 2 травня, принцеса Шарлотта, донька принца Уельського Вільяма і принцеси Уельської Кетрін, святкує своє дев'ятиріччя. Юна леді, за словами її тата, в два роки швидко говорила іспанською, любила спостерігати за грою в теніс та кінними перегонами... А чим вона захоплюється зараз? Чи перейняла якісь із хоббі від батьків, прабабусі Єлизавети ІІ й від інших родичів?

Ми в матеріалі OBOZ.UA на честь дня народження принцеси Шарлотти (скорочено – Лотті) вирішили розповісти про її таланти. Деякі із них вас неабияк здивують! Не дарма їй у дитячому садку однолітки дали кумедне прізвисько – "Королева війн". Це відповідає жвавому характеру Шарлотти, яка, здається, активніша за своїх братів (Джорджа та Луї).

Грає на фортепіано та співає

Принцеса Уельська Кетрін неодноразово приголомшувала публіку своєю майстерною грою на клавішних інструментах. Згадайте її перфоманс на Євробаченні-2023! Тоді Кейт виконала на роялі невеликий уривок зі Stefania українського гурту Kalush Orchestra. Менш відомий факт: у дитинстві Міддлтон обожнювала співати на сцені. Так, у 2019 році в мережі з'явився один з архівних роликів з її виступом. На відеозаписі дівчинка виконує роль і співає пісню Елізи Дуліттл Would not it be Loverly зі знаменитого мюзиклу My Fair Lady – відмінно справляється з акторською майстерністю і співом.

Схоже, любов до музики передалася й Шарлотті! Дівчинка, як і її мама, поціновувачка гри на фортепіано. А ще – співу: наразі вона не робить це професійно, проте кожну пісню виконує з душею. Особливо їй подобається британський гімн 1987 року Shine Jesus Shine. Про це пише Daily Mail.

Цікавий факт! У 2023 році Кейт Міддлтон у місті Бракнелл відвідала громадський центр Vsi Razom Community Hub, щоб надати допомогу біженцям з України. Тоді вона зав'язала розмову з дівчинкою на ім'я Ліза: "Сьогодні вранці я почула, як моя донька співає Shine Jesus Shine. І це мене потішило!". Співрозмовниця ж сказала, що знає цю мелодію та чула її в Україні. Кейт здивовано відповіла: "Ви знаєте цю пісню? Там така ж мелодія? Я пошукаю цю пісню українською мовою".

Опановує верхову їзду

Єлизавета ІІ зацікавилася катанням верхи у 4 роки! Звісно, у маленької дівчинки не вийшло б всидіти на високому коні. Отож, батьки подарували їй поні... Згодом вона стала королевою та успадкувала від своєї матері цілу стайню коней, тренованих для стипль-чеза (вид кінних перегонів на дистанцію, в яких учасники змагання повинні долати різноманітні перешкоди). Відтоді перегони стали одним із головних її захоплень!

Правнука Єлизавети ІІ, Лотті, теж полюбила верхову їзду у юному віці. Вона вперше сіла на поні у майже 2 роки, а в 7 отримала "карликового коня" у подарунок від мами й тата. Тепер часто вдосконалює свої навички на території заміського маєтку Кембриджських (у графстві Норфолк). Навіть більше – вона не лише катається верхи, а й допомагає конюхам доглядати тварин.

Обожнює танці й гімнастику

Як і її покійна бабуся принцеса Діана, Шарлотта любить танцювати. Дівчинка відвідує школу танців на півдні Лондона, де щотижня займається балетом і чечіткою. Особливо старанно вона почала відточувати рухи після того, як побувала з мамою на репетиції балету "Лускунчик".

Крім того, у 2020 році під час королівського туру до Ірландії Кейт Міддлтон розповіла Entertainment Daily про ще одне захоплення доньки: "Шарлотта полюбляє гімнастику. Вона робить колесо, стійку на руках і подібне. Це добре для розвитку її базових навичок – рівноваги та координації". Аби цей запал не згасав, Кейт та Вільям водять Шарлотту на виступи циркачів із легендарного Cirque du Soleil.

Вправна у лучництві та в футболі

У 2023 році на заході Big Help Out у місті Слау Шарлотта продемонструвала свої навички стрільби з лука. Тоді вона злегка насупилася, зосередившись на цілі, й із першої спроби потрапила "в яблучко" (чим перевершила результати своїх братів!). До слова, цей вид спорту чудово опанували її батьки.

Також відомо, що Лотті як справжня англійка обожнює грати у футбол! "Шарлотта хоче, щоб я сказав вам, що вона справді вправна у воротах, думаю, у майбутньому вона стане справжньою зіркою. Я пообіцяв передати її слова", – сказав принц Вільям Daily Mail.

Раніше OBOZ.UA писав про п'ять випадків, коли Кейт Міддлтон та її донька Шарлотта з'являлися на публіці у парних образах.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом