"Може статися щось страшне": ЗСУ на передовій ще не отримали допомогу від США, — Кулеба
"Може статися щось страшне": ЗСУ на передовій ще не отримали допомогу від США, — Кулеба

"Може статися щось страшне": ЗСУ на передовій ще не отримали допомогу від США, — Кулеба

За словами очільника МЗС, українські військові "голодують" у зв'язку з браком артилерійських снарядів, а їхні позиції знищують.

Попри всі зусилля західних партнерів, постачання допомоги в Україну "відстають від графіка". Про це в інтерв'ю Foreign Policy заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Між оголошенням пакета й моментом, коли український артилерист отримає більше снарядів, аби відстрілюватися від російських окупантів, існує часовий розрив. І цей момент ще не настав тому, що все, що було заявлено, все ще в дорозі. І в цей часовий проміжок можуть відбутися страшні речі, зокрема наступ російських військ на місцях", – зазначив Кулеба.

Глава української дипломатії додав, що українські захисники "голодують" через брак артилерійських снарядів, а їхні позиції знищують. Через це в умовах війни важливе значення відіграє не лише кількість і якість того, що надається, але і терміни постачання.

Важливо Військова допомога від США не закінчить війну: Кулеба розповів, що може зупинити росіян

"Коли я дивлюся на досягнення Росії у відновленні своєї військово-промислової бази, і на досягнення Заходу, ми маємо поглянути правді у вічі й визнати, що РФ ефективніша у своїх воєнних зусиллях. І це порушує перед Заходом головне питання. Якщо він не може бути досить ефективним у цій конкретній воєнній операції, то наскільки ефективним він може бути, якщо почнуться війни і кризи такого ж масштабу?" – додав міністр.

26 квітня стало відомо про завершення у США роботи над одним із найбільших пакетів військової допомоги Україні. Проте Сили оборони не скоро отримають обладнання та зброю з цих контрактів, тому що мова йде про програму Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

До того ж Фокус писав, що, за даними західних аналітиків, нового пакету американської допомоги на 60 мільярдів доларів недостатньо, аби Збройні сили України кардинально змінили ситуацію на фронті.

Теги по теме
МИД Украины Дмитрий Кулеба
Источник материала
Поделиться сюжетом