Розстріляний квітень: Зеленський назвав моторошну кількість засобів, якими атакувала Росія
Розстріляний квітень: Зеленський назвав моторошну кількість засобів, якими атакувала Росія

Розстріляний квітень: Зеленський назвав моторошну кількість засобів, якими атакувала Росія

Масовано атакував Україну ворог і у квітні. Лише протягом минулого місяця Росія випустила по території нашої країни сотні ракет, "Шахедів", а також понад 3 тисячі авіабомб.

Окупанти не полишають терору мирних міст

Зеленський повідомив, що у квітні Росія не припиняла терору українських міст. Так, протягом минулого місяця ворог застосував для ударів по Україні:

  • понад 300 ракет різних типів,
  • майже 300 "Шахедів",
  • більше ніж 3200 керованих авіабомб.

Він додав, що щодня й щоночі від свідомого російського терору страждають українські міста й громади. Водночас Зеленський зауважив, що протистояти постійним атакам ворога допомагає підтримка лідерів країн світу, які посилюють протиповітряну оборону України та тиснуть санкціями на Кремль. Однак, багато людей також і загинуло, адже небо над нашою країною повністю не закрите.

Але багато життів, на жаль, забрані цими ударами. І лише силою можна зупинити цей терор. Силою нашого народу, силою єдності світу, силою тиску на Росію, силою систем ППО, які надаються Україні, силою наших воїнів, які утримують лінію фронту. Усі, хто працює заради сили захисту від Росії, є справжніми рятівниками життя,
– наголосив Зеленський.

Ворог атакував Одесу

  • Увечері 1 травня окупанти атакували Одесу балістичними ракетами. Вибухи пролунали за кілька хвилин після оголошення повітряної тривоги.
  • Окупанти цинічно вдарили по сортувальному депо та відділенню "Нової пошти". Також вибуховою хвилею пошкодило пожежну частину – там вибило вікна й пошкоджено стелю.
  • Внаслідок атаки виникла масштабна пожежа – вогонь охопив близько 6 тисяч квадратних метрів. У "Новій пошті" повідомили, що знищено 904 посилки загальною вартістю близько 3 мільйонів гривень.
  • Дивом минулося без загиблих, однак є постраждалі. Так, 14 осіб постраждало внаслідок атаки. Майже всі отримали допомогу на місці й одного чоловіка госпіталізували. Наразі медики оцінюють стан пораненого як середньої тяжкості.
Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
Поделиться сюжетом