Весь рік будете лити сльози: що не можна робити на Страсну п'ятницю
Весь рік будете лити сльози: що не можна робити на Страсну п'ятницю

Весь рік будете лити сльози: що не можна робити на Страсну п'ятницю

Що можна робити 3 травня. Дуже суворі прикмети і заборони, які захистять від серйозних проблем.

3 травня церква відзначає день Спогаду святих спасительних страстей Господа нашого Ісуса Христа. У народному календарі - Страсна п'ятниця або Велика п'ятниця. Про це повідомляє Волинська єпархія ПЦУ. Тиждень, який передує Великодню 5 травня, вважається найсуворішим.

Цієї п'ятниці згадують про страждання Ісуса Христа. Страсна п'ятниця вважається найскорботнішим днем у році. Саме цього дня Ісус ніс на собі великий хрест, на якому в підсумку його було розіп'ято на Голгофі.

Читайте в матеріалі Главреда, що можна і не можна робити 3 травня.

Що можна робити 3 травня

Що не можна робити 3 травня

1. Не можна 3 травня вживати їжу. Річ у тім, що цього дня триває найсуворіший піст, який передбачає повну відмову від їжі. Лише ввечері можна з'їсти трохи хліба і випити води.

2. Не можна 3 травня обробляти землю і протикати її залізом. Вважається, що насіння, посіяне цього дня, не дасть урожаю.

3 Не можна 3 травня працювати по дому, шити, вишивати, прати або колоти дрова. Вважається, що всі справи варто закінчити в Чистий четвер.

4. Не можна 3 травня веселитися. Наші пращури казали: "Хто веселиться у Страсну п'ятницю, той буде плакати весь рік".

Прикмети 3 травня

Що варто враховувати читачеві

Цей матеріал - ознайомчого характеру, його не слід сприймати як вказівку до дії або абсолютну істину. Астрологія, ворожіння, екстрасенсорика, тарологія, мольфарство, феншуй і нумерологія не є академічними науками, їхні положення та твердження не можна перевірити чи підтвердити науковими методами. Це ж стосується різних тестів, характеристики людини за ім'ям і подібного. Крім того, прогнози та гороскопи не завжди збуваються, а збіги можуть бути випадковими.

Вас також зацікавить:

Источник материала
Поделиться сюжетом