Допомога від США вплинула на валютний ринок в Україні
Допомога від США вплинула на валютний ринок в Україні

Допомога від США вплинула на валютний ринок в Україні

Допомога від США допоможе у закритті питань бюджету та сприятиме розвитку економіки країни. Прогнозовані курсові коливання на міжбанку від 39 до 41 гривень за долар та від 41 до 43 гривень за євро.

Про це у коментарі 24 Каналу заявив банкір Тарас Лєсовий зазначив, що завдяки допомозі від США питання бюджету на поточний рік закрите. Саме це сприятиме подальшому розвитку економіки країни.

"Головний меседж валютного ринку у травні, а особливо в післявеликодній період: з 6 по 12 травня – більш розкута поведінка регулятора, що виявиться в частих коливаннях та більшій гнучкості в обсягах валютних інтервенцій зі збереженням загальної формули ринку", - сказав він.

Лєсовий відзначив, що нарешті регулятор займеться реалізацією глобальної стратегії лібералізації. Тож закони ринку поволі почнуть домінувати, а режим керованої гнучкості може бути дещо послаблено. Банкір наголосив, що прогнозувати ситуацію у валютному секторі щоденно стане вкрай важко. Проте тижневі показники коливань будуть стабільними та досить прогнозованими.

"Зрозуміло, що будь-які зміни курсів на міжбанку миттєво відобразяться й на готівковому ринку. При цьому, як це було з другої половини квітня, курсові коридори для безготівкового і готівкового ринків будуть майже тотожними", – зазначає Лєсовий.

Яким буде курс з 6 по 12 травня

На цьому тижні відбудеться подолання психологічного порогу курсу долара. Тобто, за основу братиметься найнижчий показник – 39 гривень за долар.

З 6 по 12 травня коридори валютних коливань на міжбанку сягне 39 – 41 гривень за долар та 41 – 43 гривні за євро. На готівковому ринку цей показник буде 39 – 41 гривень за долар та 41 – 43,5 гривні за євро.

Теги по теме
курс доллара
Источник материала
Поделиться сюжетом