19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Електроенергія так чи інакше стане розкішшю: споживачів попередили про неминуче
Електроенергія так чи інакше стане розкішшю: споживачів попередили про неминуче

Електроенергія так чи інакше стане розкішшю: споживачів попередили про неминуче

Електроенергія для українців так чи інакше стане розкішшю. Щоб було світло – треба підвищувати тариф. Якщо цього не зробити, то будуть жорсткі обмеження. Про це заявив член парламентського Комітету з енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк в ефірі телемарафону.

Народний обранець заявив, що останні російські атаки завдати енергосистемі серйозніших збитків, ніж минулого року. Він упевнений, що з огляду на нинішню ситуацію українцям загрожують тривалі відключення електроенергії наступної зими.

Вимкнення електроенергії. Фото: скрін youtube

Врятувати ситуацію може лише непопулярний крок, на який має піти Кабмін – переглянути ціни для населення. Якщо цього не станеться, то споживачам слід запасатися свічками та повербанками, адже світла може не бути по 12 годин на добу.

"Потрібно людям сказати правду. Якщо ми не приймемо якихось кардинальних рішень, то ми взимку матимемо з 24 годин на добу матимемо 12 або 18 годин тільки світло, тому що у нас буде надскладна ситуація і величезний дефіцит", - зазначив Сергій Нагорняк.

Тарифи світло. Фото: скрін youtube

На цей час різниця між ринковою ціною на електроенергію та тарифом для населення покривається за рахунок "Енергоатому" та "Укргідроенерго". Фактично на рік на це йде близько 125 мільярдів гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цифри доведуть до істерики та сліз: кому можуть підвищити суми у рахунках за електрику.

Источник материала
Поделиться сюжетом