Оля Полякова поділилася рецептом ідеальної паски: вийде дуже пишною та смачною
Оля Полякова поділилася рецептом ідеальної паски: вийде дуже пишною та смачною

Оля Полякова поділилася рецептом ідеальної паски: вийде дуже пишною та смачною

5 травня православні християни відзначають Великдень. Співачка Оля Полякова вже багато років удосконалює свій власний рецепт святкової паски. І, нарешті, їй вдалося знайти формулу ідеальної випічки.

Співачка на своєму YouTube-каналі поділилася новим відео з покроковою інструкцією з приготування паски. Рецепт артистки розрахований на 1,5 кг випічки.

"Дуже люблю пекти паски, бо це творчий процес. Люблю сімейні традиції, пекти паски, бо це надає сенсу життю. Ти ніби причетний до народження чогось. Були просто яйця і молоко, а потім виходить така найкраща паска. Цей рецепт я розробляла 10 років поспіль, і тепер дарую його вам", – сказала артистка.

Лайфхак артистки полягає в тому, що чим вищий у борошні вміст білка, тим кращою вийде паска.

Рецепт паски від Олі Полякової

Для опари:

  • 300 мл молока
  • 300 г борошна (з високим % білка, від 12 до 16)
  • 75 г живих дріжджів
  • 1 ч. л. цукру

Для тіста:

  • 18 яєць: 18 жовтків, 9 білків
  • 550 г цукру
  • 1 кг 200 г борошна (з високим % білка, від 12 до 16)
  • 400 г вершкового масла
  • цедра 1 лимона
  • цедра 2 апельсинів
  • сік 2 апельсинів
  • ваніль
  • 5-7 г солі
  • родзинки, замочені в коньяку або у воді

Для глазурі :

  • 9 холодних яєчних білків
  • 11 ст. л цукру

Спосіб приготування:

1. Опара: для цього потрібно 300 мл молока, яке необхідно обережно змішати з 75 г дріжджів та додати 300 г борошна. Додаємо до опари 1 ч.л. цукру, добре все перемішуємо і залишаємо відпочити на 30 хвилин у темному та тихому місці.

2. Для приготування тіста: слід розділити жовтки і білки 9 яєць. Білки залишаємо на глазур, а жовтки відправляємо у комбайн. Сюди ж необхідно додати ще 9 яєць, але вже з білками та жовтками, це за словами Полякової, зробить паску пухкою, але водночас вона не зачерствіє швидко. До маси додаємо 550 г цукру. Все це змішуємо до високої піни. Після цього дрібно натираємо цедру 2 апельсинів та вичавлюємо з них сік. Додаємо в створену яєчну масу опару, і обережно замішуємо тісто, додаючи цедру апельсина і поступово вводячи борошно.

3. Поки замішується тісто, родзинки замочують у коньяку або воді на одну годину. Поступово невеликими шматочками додаємо в тісто 400 г вершкового масла і трохи ванілі й ложку солі. За потреби можна додати в тісто молоко або сік апельсина або, навпаки, борошно.

4. Замішане тісто залишаємо відпочити на 20 хвилин і після цього вимішуємо ще 10-15 хвилин. А тепер чекаємо 30 хвилин, доки тісто підійде.

5. Коли тісто готове додаємо родзинки, обережно викладаємо його на змащений олією килимок і ділимо його так, щоб у кожній формі воно займало не більше 1/3 місця. Перед тим, як викласти тісто у форму, треба змастити руки олією. Тісто у форми краще викладати у формі кульки, але це не обов'язково. Далі накриваємо паски у формах рушниками і залишаємо ще на 30 хвилин.

6. Випікайте паски при 190 градусів 15 хвилин, потім зменште температуру до 160-170 градусів. Духову шафу 30 хв відкривати не можна. Маленьким паскам достатньо 30 хвилин випікання, великі слід залишити трохи на довше, перевіряючи час від часу.

7. Глазурь: для цього знадобиться 9 холодних яєчних білків, 11 ст.л цукру, які слід збити до м'якої консистенції.

Коли паски дістали з духовки, перевіряємо дерев'яною зубочисткою, чи достатньо пропечені. Обов'язково прикрасьте глазур'ю ще гарячі паски!

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Заварна сирна паска
  • Олександрійська паска
  • Паска-крафін із сухофруктами
Источник материала
Поделиться сюжетом