Бійка між ТЦК та ромами: жительки Закарпаття перепросили військових за напад
Бійка між ТЦК та ромами: жительки Закарпаття перепросили військових за напад

Бійка між ТЦК та ромами: жительки Закарпаття перепросили військових за напад

Військкоми Берегівського районного ТЦК запевняють, що намагались оновити військово-облікові дані одного громадянина-рома. Тим часом односельці впевнені, що військові хотіли викрасти двох чоловіків.

Група громадянок ромської національності перепросили військових міста Виноградів у Закарпатській області за напад і бійку, які стались напередодні. На відео, знятому невідомими особами, можна побачити сімох жінок, які говорять слова вибачення. Про те, як розвивалась ситуація з конфліктом територіального центру комплектування та ромів, написав місцевий журналіст Віталій Глагола у Telegram-каналі.

Глагола опублікував допис з вибаченням ромів вдень 4 травня. Автор допису зазначив, що на відео — роми з села Онок Берегівського району Закарпаття. З його слів, фігурантки пройшли "профілактичну бесіду", в результаті якої "переосмисли свою поведінку". З ким саме спілкувались жінки і хто саме на них так вплинув, журналіст не написав.

На відео одна за одною з'являються четверо жінок. Кожна з них повторює однаковий текст: "прошу пробачення у військових за вчорашній день за те, що я наробила". Після цього сімох жінок вишикували перед камерою і вони ще раз повторили свої слова.

"Просимо пробачення у військових міста Виноградова. Ми з села Онок. Більше такого не буде. Слава Україні", — сказали вони.

Про бійку між ромами та ТЦК стало в ніч на 4 травня. Зранку травня ситуацію прокоментували у Закарпатському обласному ТЦК. У дописі на сторінці Facebook пояснили, що 3 травня військкоми намагались доставити у 1-ий відділ Берегівського районного ТЦК та СП місцевого жителя ромської національності Василя Лакатош. Головна мета подібних дій — уточнити військово-облікові дані. У відповідь односельці Василя почали вчиняти "хуліганські дії" і намагались прорватись на територію військового об'єкта.

Бійка ромів і ТЦК - пояснення Закарпатського обласного військкомату
Фото: Скриншот

Тим часом вночі Фокус опублікував відео з кадрами нічного інциденту, які розмістили на порталі "Закарпаття 24". На записі чути голос жінки, яка скаржиться на дії військкомів — вони начебто викрадали людей. Можна побачити, що серед натовпу були жінки, чоловіки та діти.

Пізніше з'явився коментар місцевого відділку Національної поліції. Пресслужба правоохоронців пояснила, що біля Виноградівського ТЦК зібралось близько 10 осіб, які хуліганили під ворітьми. Вказується, що підозрюють вчинення правопорушення за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу — хуліганські дії, вчинені з використанням вогнепальної або холодної зброї. Винних можуть посадити в колонію на сім років.

Нагадуємо, 2 травня стало відомо про реакцію поліції на інцидент з жителем Хмельницького, який помер після візиту у військкома. Тим часом народні депутати розглядають законопроєкт, згідно з яким за ухилення від оновлення військово-облікових даних можна отримати 100-тисячний штраф.

Теги по теме
драка
Источник материала
Поделиться сюжетом