Ймовірний напрям — Харків: наступ ЗС РФ може мати "доленосні наслідки", — Жорін
Ймовірний напрям — Харків: наступ ЗС РФ може мати "доленосні наслідки", — Жорін

Ймовірний напрям — Харків: наступ ЗС РФ може мати "доленосні наслідки", — Жорін

Зі слів заступника командира 3-ї ОШБр, Україна стикнулась, можливо, з "найбільш загрозливою" ситуацією на фронті. Він пояснив, що Росії вистачає ресурсів для того, щоб вдатись до хитрощів під час свого наступу.

Наступ, до якого нині готується Росія, може несли "доленосні наслідки" для української держави. Про це в ефірі проєкту "Нічна варта" 4 травня заявив заступник командира Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ Максим Жорін.

З його слів, нині ситуація складна майже по всій лінії фронту і за увесь час війни, ймовірно, є "найбільш загрозливою" для України в перспективі. Військовий зазначив, що Росія очевидно готується до наступу. Ворог накопичує сили вздовж кордону, а також перекидає війська у Луганську та Донецьку області.

"Безумовно вони готуються до нового етапу просування своїх військ. Скоріш за все, звісно, це буде в районі Харківської області. Проте я не виключаю того варіанту, що вони можуть спробувати у Харкові почати давити, розуміючи всю обмеженість наших ресурсів, щоб ми перекинулись всі туди, а в цей час на півдні розгорнути окремий театр подій", — припустив Жорін.

Він підкреслив, що ресурси Росії їй це дозволяють. Військовослужбовець пояснив, що плани країни-агресорки достеменно невідомі, але оборонці розуміють можливі сценарії. Спільним є сам наступ ЗС РФ, але питання напрямів та численності ворожих сил відкрите.

"Українське військо готується до цього. І все, що в межах можливості української армії, відбувається", — запевнив Жорін.

Він уточнив, що йдеться про підготовку та ротацію сил. Однак заступник командира поділився, що не відчуває підготовки до цього усієї України.

"Хоча це може носити доленосні наслідки в цілому для нашої держави", — наголосив він.

Коментар Максима Жоріна (про наступ ЗС РФ — з 4:50)

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк 3 травня повідомив, що РФ планує окупувати Харків та Суми.

Військовий експерт Олег Катков 4 травня повідомив, що Росія повністю перезапустила ВПК. Ворог робить ставку на кількість та взявся за відновлення радянської техніки.

Теги по теме
Россия Харьков Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом