19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми квитанціями з комуналки, є дуже важлива інформація. Так, зима поточного року може виявитися для населення набагато складнішою, ніж усі попередні. І одна з причин – не переглянуті тарифи на світ.

Про це розповів член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube

За його словами, внаслідок обстрілів енергосистеми зараз ситуація складніша, ніж була після минулої зими. Нардеп каже, що уряду треба показати людям реальний стан в енергетиці та пояснити, що потрібно робити кардинальні кроки для вирішення проблем у галузі.

"Потрібно людям сказати правду. Якщо ми не ухвалимо якихось кардинальних рішень, то ми взимку матимемо з 24 години на добу, матимемо 12 або 18 годин тільки світло, тому що в нас буде надскладна ситуація і величезний дефіцит", - сказав Нагорняк. озвучуючи свої прогнози щодо можливого перегляду тарифу на електроенергію.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Він пояснив, що державні "Енергоатом" та "Укргідроенерго" покривають різницю між ринковою вартістю електроенергії та пільговим тарифом для населення. Фактично це коштує "Енергоатому" близько 100 млрд грн на рік, а "Укргідроенерго" – 25 млрд грн.

"Зараз ми надавати (постачати електроенергію – ред.) за пільговим тарифом для населення, на жаль, не можемо. І потрібно було це рішення (перегляд тарифу для населення – ред.) приймати раніше у квітні, і говорити з людьми відверто, що нам потрібно терміново проводити ремонтну кампанію", - наголосив нардеп.

Раніше заступник міністра енергетики Микола Колесник заявляв, що завдяки торішньому перегляду тарифу на електроенергію для побутових споживачів українська енергосистема отримала 3 ГВт потужностей.

Раніше повідомлялося, "Це повільна смерть": кияни в сказі від виправдань водоканалу про "хорошу" якість води.

Також, перестанете платити півпенсії: як знизити витрати на електроенергію.

Источник материала
Поделиться сюжетом